13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCirca 98.000 de lei şi trei kilograme de aur ce aparţin avocatului...

Circa 98.000 de lei şi trei kilograme de aur ce aparţin avocatului Doru Boştină, puse sub sechestru

Aproximativ 98.000 de lei şi trei kilograme de aur ce aparţin avocatului Doru Boştină au fost puse sub sechestru de autorităţi , în dosarul de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro, au declarat surse judiciare.

Conform sursei citate, avocatul a predat oamenilor legii suma de 45.000 de lei, pentru a dovedi faptul că doreşte să-i ajute în recuperarea prejudiciului.

Avocatul Doru Boştină a fost arestat, vineri, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

Instanţa a mai dispus arestarea lui Alexandru cucu şi lui Mihai Tutopica, în timp ce pentru Mihai Răducanu a hotărât cercetarea în arest la domiciliu, în acelaşi dosar.

Decizia de vineri a CAB poate fi contestată la instanţa supremă.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti i-au reţinut pe cei patru, după ce, joi dimineaţă, poliţiştii au făcut 18 percheziţii în Bucureşti şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa lui Doru Boştină şi la locuinţele altor persoae din Bucureşti şi Corbeanca, precum şi la cabinetul de avocatură al lui Boştină.

Într-un comunicat transmis joi dimineaţă, Poliția Română anunţa că polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, desfăşoară o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, astfel că au avut loc 18 percheziții domiciliare în Bucureşti și în județele Ilfov şi Ialomiţa la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

"Una dintre societățile comerciale care ar fi evidențiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale este o casă de avocatură din municipiul București", mai preciza Poliţia Română.

Boştină şi Asociaţii a precizat, vineri, că Doru Boştină nu mai este asociat în cadrul casei de avocatură, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucureşti, astfel că activitatea casei de avocatură nu este afectată.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă