15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCirculaţia trenurilor pe ruta Blaj - Copşa Mică, restricţionată

Circulaţia trenurilor pe ruta Blaj – Copşa Mică, restricţionată

Circulaţia trenurilor pe ruta Blaj – Copşa Mică este restricţionată, miercuri, din cauza lipsei de tensiune, transmite Mediafax. Un utilaj de foraj a rupt firele de contact şi a căzut în gabaritul căii ferate.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, până la remedierea defecţiunii şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, trenurile de călători aflate în circulaţie vor fi oprite temporar în gările de pe traseu.

"Circulaţia trenurilor este temporar restricţionată pe relaţia Blaj – Copşa Mică, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact între staţiile Valea Lungă – Micăsasa. Defecţiunea tehnică la linia de contact a fost produsă de un utilaj de foraj care a rupt ambele fire de contact şi a căzut în gabaritul căii ferate. Până la remedierea defecţiunii şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, trenurile de călători aflate în graficul de circulaţie vor fi oprite temporar în gările de pe traseu", se arată în comunicat.

Reprezentanţii CFR SA adaugă că trenul internaţional 347-2 (Budapesta – Bucureşti Nord) staţionează în gara Valea Lungă, iar trenul IR 1746 (Cluj-Napoca – Bucureşti Nord) este oprit în gara Câmpu Libertăţii.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va întreprinde toate măsurile operative astfel încât circulaţia feroviară în această zonă să fie reluată în cel mai scurt timp şi în condiţii de siguranţă", se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX că instituţia pe care o reprezintă ia în calcul şi varianta transbordării pasagerilor din trenurile staţionate cu autovehicule.

"Nu ştim cât va dura remedierea defecţiunii pentru că ambele fire sunt afectate. Căutăm soluţii pentru călători", a spus Brânzan.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă