21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCirculație îngreunată pe Dunăre, din cauza sloiurilor de gheață

Circulație îngreunată pe Dunăre, din cauza sloiurilor de gheață

Unul din cele trei remorchere care transportă materie primă pentru combinatul din Galați a ajuns la destinație, iar alte două sunt blocate între kilometrii 160 și 174 ai Dunării, din cauza sloiurilor, potrivit Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați.

„În baza unei derogări emise de AFDJ în urmă cu două zile de la ordinul privind restricția de circulație pe fluviu, trei remorchere au plecat joi dimineața din Cernavodă spre Galați pentru a asigura materia primă necesară combinatului. Un remorcher a ajuns, iar alte două sunt blocate între kilometrii 160 și 174 ai Dunării, în apropiere de Brăila. Remorcherul Galați 3 al AFDJ intervine în zonă”, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, directorul general al AFDJ, Dorian Dumitru.

Având în vedere situația sloiurilor în amonte de Brăila, conducerea Alum SA din Tulcea a decis să-și asigure aprovizionarea cu materie primă pe ruta Constanța-Sulina-Tulcea, iar unul din transporturile cu minereu a ajuns la destinație vineri seara.

„Remorcherul Perseus intervine între milele marine 58 și 51, unde avem aglomerare de sloiuri. În zonă avem trei nave care se îndreaptă spre canalul Sulina. Pe brațul Sulina, remorcherul Gheorghieni 2 intervine la Gorgova. O navă maritimă a plecat din Sulina în marș amonte, iar o altă navă urmează să intre din Marea Neagră pe canalul Sulina”, a menționat directorul generalu.  

Circulația navelor maritime pe Dunăre se desfășoară în condiții de iarnă începând de duminică, 8 ianuarie, atunci când au fost înregistrate primele sloiuri pe fluviu. Conform Regulamentului de navigație de Dunăre, de la apariția gheții pe sectorul maritim al Dunării de Jos navigația se desfășoară în condițiile stabilite de AFDJ, dispozițiile regiei din subordinea Ministerului Transporturilor fiind obligatorii.

Cursele de călători între Tulcea și localitățile din Delta Dunării situate pe brațele Chilia și Sfântu Gheorghe ale fluviului au fost suspendate duminica trecută, remorcherul 'Mamaia 2' al AFDJ efectuând săptămâna aceasta două curse de călători între Tulcea și Sulina pentru a asigura aprovizionarea cu alimente de strictă necesitate a populației Deltei.

Alte două curse de călători și mărfuri între aceleași localități vor fi efectuate duminică și luni.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă