18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCirculație îngreunată pe mai multe drumuri din țară

Circulație îngreunată pe mai multe drumuri din țară

Centrul Infotrafic al Poliției Române anunță că pe mai multe tronsoane de drum circulația rutieră este restricționată.Printre areterele afectate sunt DN73C, DN7A, DN7, DN10, DN67 și DN2E

Pe DN73C, în județul Argeș, între kilometrii 56 și 62, pe tronsonul Ciofrângeni – Blidari (judeţul Vâlcea), au avut loc alunecări de teren care au afectat platforma drumului. Accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone pe acest drum a fost reluat, începând de ieri, pe jumătate din calea de rulare. Pentru vehiculele cu masa peste 7,5 tone, ruta ocolitoare este DN73C km. 60 Piatra – DJ678A – DN7 Dedulești.

În județul Hunedoara, pe DN7A, traficul rutier este întrerupt la ieşirea din localitatea Jieţ către Petroşani (între kilometrii 103+600 și 105+120 de metri), din cauza unei alunecări de teren care a afectat corpul drumului. Autovehiculele sunt deviate prin oraşul Petrila (pe DJ 709H).

Pe DN7, în județul Vâlcea, la kilometrul 159+530 de metri, în zona Milcoiu, din cauza unei alunecări de teren s-a rupt un zid de sprijin, o parte din acesta căzând pe partea carosabilă. Este blocată prima bandă a sensului de deplasare Pitești – Râmnicu Vâlcea, traficul rutier desfăşurându-se pe a doua bandă.

Pe DN10, în județul Covasna, în zona kilometrului 95, în apropiere de localitatea Crasna, a avut loc o cădere a terasamentului prin tasarea unui zid de sprijin. În prezent, pe acest tronson, se circulă pe o bandă, alternativ.

În județul Vrancea, în zona Jitia, o alunecare de teren a afectat terasamentul DN2N la kilometrul 46+800 de metri, iar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricţionată.

Pe DN67, în județul Vâlcea, la kilometrul 160, între localităţile Costeşti şi Negruleşti, traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, din cauza unor alunecări de teren care au produs o tasare a părţii carosabile.                  

Până în data de 15 iunie 2014, în municipiul Fălticeni (județul Suceava), din cauza unor lucrări, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată peDN2 (strada Sucevei), pe tronsonul cuprins între kilometrii 412+224 și 415. Prin urmare, acestea vor fi deviate pe ruta DN2E Spătărești – Păltinoasa, DN 17 Păltinoasa – Ilișești – Șcheia – Suceava.Traficul uşor se desfăşoară pe o bandă, dirijat de lucrători de la drumuri.

În judeţul Suceava, pe DN2E Marginea – Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza surpării unui podeţ. Rută ocolotoare pentru traficul greu: DN17 Păltinoasa – Suceava, DN2 Suceava – intersecţie cu DN2H, DN2H Milişăuţi – Rădăuţi, DN17A Rădăuţi – Marginea.

Până în data de 15 iunie 2014, în județul Gorj, din cauza unor lucrări, se întrerupe circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN66 Bumbeşti Jiu – Petroşani, între kilometrii 93+030 de metri şi 126, de luni până sâmbătă, între orele 6:00 şi 20:30, cu reluarea temporară a traficului în intervalul orar 12:00 – 14:30.

          Rute ocolitoare:

          -DN67 Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Simeria, DN66 Simeria – Haţeg – Petroşani;

          -DN67 Târgu Jiu – Drobeta-Turnu Severin, DN6 Drobeta-Turnu Severin – Orşova – Caransebeş, DN68 Caransebeş – Haţeg, DN66 Haţeg – Petroşani;

          -DN66 Târgu Jiu – Filiaşi, DN6 Filiaşi – Strehaia – Drobeta-Turnu Severin – Orşova – Caransebeş, DN68 Caransebeş – Haţeg, DN66 Haţeg – Petroşani.

Tot pe DN66, până la data de 30 septembrie 2014, între localităţile gorjene Iezureni şi Bumbeşti-Jiu(kilometrii 83+030 – 92+150), de luni până sâmbătă, între orele 8:00 şi 18:00, se restricţionează circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone. Acestea circulă deviat, pe traseul Târgu Jiu (DN 66, kilometrul 83 + 30 de metri) – DJ 665 (Curtişoara – Tetila) – DC 3 (Tetila – Bumbeşti-Jiu) – Bumbeşti-Jiu (DN 66, kilometrul 92+150 de metri). Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone vor tranzita tronsonul DN 66 cuprins între kilometrii 86 + 988 metri şi 90 + 363 metri, cu respectarea restricţiei de viteză de maximum 40 km/h şi a indicaţiilor piloţilor de circulaţie.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

În judeţul Prahova au demarat lucrări de amenajare urbanistică pe bulevardul Republicii din oraşul Sinaia, între intersecţia cu DN1 şi strada Tudor Vladimirescu. Traficul rutier se desfăşoară deviat peDN1-varianta care trece prin dreptul gării. Întrucât accesul în centrul staţiunii dinspre Bucureşti se face din DN1 pe strada Frasinului, este posibil ca pe sensul de mers Bucureşti – Braşov să se formeze coloane de autovehicule. În vederea fluidizării traficului, le recomandăm conducătorilor auto care circulă pe sensul de mers Braşov – Ploieşti să permită autovehiculelor care semnalizează pentru a vira la stânga, către centrul staţiunii, efectuarea manevrei.

Cele mai citite

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă