13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCiudat. Numele lui Florian Coldea, şters de pe site-ul SRI la două...

Ciudat. Numele lui Florian Coldea, şters de pe site-ul SRI la două zile după ce a fost suspendat

Numele lui Florian Coldea nu mai apare pe site-ul Serviciului Român la Informaţii, după ce generalul a fost suspendat joi din funcţia de prim-adjunct al directorului SRI pe parcursul cercetărilor demarate de SRI în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă.


Citește dezvăluirile România liberă: Cine l-a creat pe Sebastian Ghiţă. Fostul parlamentar controla SRI, luându-i banii pe persoană juridică. Firmele lui Ghiță au câștigat cel puțin două milioane de euro din contractele cu Institutul de Tehnologii Avansate



La secţiunea Conducere, unde apărea până la suspendare şi numele lui Florian Coldea, sunt trecuţi Eduard Hellvig, directorul SRI, şi cei trei adjuncţi, Cristian Bizadea, George-Viorel Voinescu şi Adrian Ciocîrlan.

Serviciul Român de Informaţii a anunţat joi că la nivelul serviciului a fost constituită o comisie de verificare, până la finalizarea acestora, prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, fiind pus la dispoziţia directorului structurii, potrivit News.ro.

“În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea”, a anunţat SRI.


OPINIILE jurnaliștilor ”România liberă” despre cazul Ghiță și demiterea generalului Florian Coldea

Sabin Orcan, director editorial:
Sebastian Ghiţă, invenţia predecesorului lui Coldea, a produs nişte dovezi pe care cineva trebuie să le confirme sau să le infirme

Ghiţă nu a fost inventat de Florian Coldea, ci de Dumitru Zamfir, predecesorul lui Coldea, de pe vermea lui Radu Timofte. Conform fotografiilor şi facturilor, niciunul (n.r. dintre cei citaţi în înregistrarea numărul 7 a fostului deputat Sebastian Ghiţă) nu a negat informaţiile aduse de Ghiţă…. citește aici continuarea!


Cătălin Prisacariu, senior editor
Ghiță se răzbună pe Coldea, nu-l șantajează

Circulă prin presă o vorbă care spune că o anchetă (jurnalistică, desigur) de succes este un șantaj ratat. Ca mogul de presă din umbră, aceasta-i strategia pe care Sebastian Ghiță o aplică de vreo săptămână încoace. Nu că și-ar dori neapărat să-i strice imaginea prietenului lui, Coldea, dar, dacă nu i-a ieșit șantajul, măcar să nu rămână singurul personaj negativ din povestea asta… citește aici continuarea!


Răzvan Chituță, redactor-șef
Pericolul Ghiţă. Statul s-a întărit, dar în direcţia greşită. Tăcerea nu salvează lupta anticorupție

Este tot mai evident că reîncepe un asalt periculos asupra luptei anticorupţie din România, iar cel mai grav semnal a fost deja transmis de noul Consiliu Superior al Magistraturii, care a hotărât secretizarea şedinţelor. Forul care trebuie să fie garantul independenţei justiţiei, care poate da sancţiuni împotriva procurorilor şi judecătorilor, care stabileşte politicile din domeniu nu mai transmite dezbaterile în direct, pe internet, şi nici nu mai permite accesul jurnaliştilor la discuţii… continuarea aici!


Mălin Bot, redactor-șef online
Ce înseamnă operația de extirpare a tumorii canceroase Ghiță din SRI

Ghița însuși, alături de mulți alți politicieni cu mari probleme penale, așteaptă cuminți de la Dragnea să le arunce colacul de salvare din valurile uriașe ale Justiției. Infractorul Liviu Dragnea, prin ministrul Justișiei-marionetă, Florin Iordache, deja a dat semnale că exită un plan și că se fac mișcări pentru aplicarea lui... continuarea aici!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă