22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialClinică medicală privată, în vizorul Poliției, pentru evaziune fiscală. La cât se...

Clinică medicală privată, în vizorul Poliției, pentru evaziune fiscală. La cât se ridică prejudiciul

15 percheziţii domiciliare sunt efectuate, joi, în București și în județele Ilfov şi Teleorman, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, echivalentul a 8.820.000 de lei prin evaziune fiscală în domeniul medical și în construcții, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Acțiunea vizează documentarea activității unei clinici medicale private din Bucureşti care, în perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, în parte, de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operaţiuni fictive sau inexacte.

Pentru a-şi diminua obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziţii supraevaluate de la firme de construcţii.

La rândul lor, aceste societăţi comerciale ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite.

La acţiune participă 58 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, luptătorii ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum și polițiști ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Ilfov şi Teleorman.

Activitățile beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă