13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Clotilde Armand, despre atacul terorist de la Nisa: Susțin deportarea celor...

FOTO. Clotilde Armand, despre atacul terorist de la Nisa: Susțin deportarea celor responsabili de propagandă teroristă islamică

Reprezentanta USB în Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1, Clotilde Armand, a condamnat, în termeni duri, atentatul terorist care a avut loc, joi seara, la Nisa, unde un camion a intrat, în mod voit, în mulțimea adunată să vadă focurile de artificii, cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Astfel, ea a precizat că susține deportarea celor care sunt responsabili de difuzarea propagandei teroriste islamice și condamnați de instanțele europene.

 

„Sunt șocată și totodată revoltată pentru acest val de atentate teroriste monstruoase orchestrate de islamiști pe teritoriul Europei și îndeosebi al Franței mele natale. Totodată mă rog pentru victimele atentatelor și rudele acestora care trec prin clipe foarte grele. Din păcate, teroriștii islamiști au profitat de spiritul european de toleranță și de respectul nostru pentru drepturile omului pentru a ne face rău. Este momentul să dăm dovadă de solidaritate, dar și de fermitate în fața acestui val de terorism islamic”, a scris Armand, pe Facebook.

Citește și: Atacul terorist de la Nisa. Reacțiile liderilor internaționali. Trump: E din ce în ce mai rău

Totodată, Clotilde Arman a precizat că susține deportarea celor care sunt responsabili de difuzarea propagandei teroriste islamice și condamnați de instanțele europene.

„Eu personal susțin deportarea tuturor celor care se fac responsabili de difuzarea propagandei teroriste islamice și sunt condamnați astfel de instanțele europene. De asemenea, moscheile cu clerici radicali islamiști ar trebui închise. Libertatea religioasă nu mai trebuie să fie abuzată pentru a instiga la comiterea unor astfel de atrocități”, a adăugat reprezentanta USB.

Totodată, ea consideră că musulmanii veniți în Europa ar trebui să „respecte valorile civilizației”.

Citește și: FOTO+VIDEO. ATENTAT la Nisa, de Ziua Națională a Franței, cu 84 de morți. Sunt și doi români răniți. Starea de alertă, prelungită cu încă trei luni

„Este momentul să spunem răspicat că musulmanii veniți în Europa, imigranți de dată recentă sau chiar din a doua sau a treia generație, trebuie să respecte valorile civizilizației europene, de toleranță, respect pentru drepturile și libertățile celorlalți, inclusiv pentru drepturile femeilor, sau se pot gândi la a se muta în statele din Orientul Mijlociu”, a continuat Clotilde Arman.

Ea a mai subliniat că SUA și Europa trebuie să se solidarizeze pentru rezolvarea conflictelor din Siria și Irak și pentru a elimina gruparea SI.

„Totodată, este nevoie de o solidarizare a Europei și Statelor Unite pentru a soluționa conflictele din Siria și Irak și pentru a elimina gruparea Stat Islamic. A fost tolerată mult prea multă vreme o rană supurândă chiar în apropierea granițelor europene, care a alimentat un val de terorism islamic și a pus în mișcare un număr mare de refugiați, pe care statele europene nu-l pot gestiona și integra pe termen scurt. De asemenea, se pare că grupările teroriste au profitat de naivitatea și bună-voința unor lideri europeni și s-au infiltrat printre refugiați, cu scopul de a alimenta teama și chiar de a sabota construcția europeană”, a mai scris reprezentanta USB, pe Facebook.

Ea consideră că este nevoie de a combate cauzele radicalizării, pentru ca societatea să continue să fie liberă.

Citește și: VIDEO. Bucăţi de trupuri omeneşti zburau peste tot, spun martorii atacului de la Nisa

„Nu putem să ne creștem copiii în teama permanentă de astfel de atacuri, nici nu ne dorim o societate în care din ce în ce mai multe drepturi și libertăți individuale să fie limitate în numele luptei anti-teroriste. Tocmai de aceea trebuie combătute cauzele radicalizării, promovate modificări constituționale, acolo unde este cazul, și expulzați adepții terorismului islamic de pe teritoriul Uniunii Europene”, a conchis Clotilde Armand.

84 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, joi seara, la Nisa. Printre răniți sunt și doi cetățeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Autorul atacului ar fi un bărbat de 31 de ani, franco-tunisian.

Citește și: FOTO + VIDEO. Atentatul terorist de la Nisa. Reacțiile liderilor români. Klaus Iohannis: Condamn ferm atacul înfiorător. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu

 

 

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă