11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCluburile și barurile din Capitală, amendate de ISU

Cluburile și barurile din Capitală, amendate de ISU

Inspectorii ISU au dat peste 100 de amenzi, în valoare de 768.000 de lei, şi 262 de avertismente pentru nereguli descoperite în cluburi, baruri, discoteci, săli de spectacole sau mall-uri, relatează Mediafax. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a anunțat, vineri, că în ultima săptămână a făcut controale în 109 cluburi, baruri, discotece, săli de cinematograf și spectacole şi mall-uri, unde pompierii au mers atât pe timpul zilei, cât și noaptea.

În urma verificărilor au fost descoperite 390 de nereguli în ceea ce priveşte securitatea la incendiu și au fost date 367 de sancțiuni, dintre care 105 amenzi în valoare totală de 768.000 de lei şi 262 de avertismente. Totodată, un club a fost amendat cu 30.000 de lei pentru nereguli grave şi s-a decis și închiderea localului până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Potrivit sursei citate, printre neregulile constatate se numără neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare, neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului şi neechiparea cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare.

Printre problemele descoperite se mai numără: căile de evacuare îngustate prin amplasarea de materiale combustibile, uşa de evacuare se deschide în sens invers, exploatarea conductorilor electrici neprotejaţi corespunzător, neverificarea periodică a instalaţiilor de gaz și electricitate, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, existenţa materialelor din lemn (plafon, scară de evacuare) neignifugate şi lipsa hidranţilor interiori, neechiparea sau nemarcarea corespunzătoare a acestora.

Controalele au loc în contextul în care angajaţi ai ISU sunt acuzaţi că au permis funcţionarea clubului Colectiv fără ca localul să aibă aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană, în timp ce alte aproximativ 150 au fost rănite, fiind internate în spitale din Capitală. Vineri, numărul persoanelor decedate a ajuns la 55.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă