12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialClujenii participă la marşul tăcerii pe biciclete

Clujenii participă la marşul tăcerii pe biciclete

Peste 50 de persoane participă, miercuri seară, la Cluj-Napoca, la un marş al tăcerii pe biciclete, dedicat bicicliştilor care au murit sau au fost răniţi în accidente rutiere, informează Mediafax.

Bicicliştii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, după care au plecat în coloană, în marş, cu viteză redusă, pe traseul B-dul Eroilor – Calea Dorobanţilor – str. Petofi Sandor – B-dul 21 Decembrie 1989 – P-ţa A. Iancu – str. Cuza Vodă – P-ţa M. Viteazu – str. I. P. Voitesti – str. G. Bariţiu – Splaiul Independenţei – Pod Garibaldi – B-dul 1 Decembrie 1918 – str. Mamaia – str. Gen. Dragalina – str. R. Ferdinand – str. Memorandumului – str. Petru Maior – P-ţa L. Blaga – str. Napoca – P-ţa Unirii.

Pe traseu a fost amplasată o coroană de flori în locul în care a fost ucis anul trecut un biciclist, iar la final va fi amplasată în Piaţa Unirii o bicicletă de culoare albă – “ghost bike” – dedicată bicicliştilor victime ale traficului rutier, în piaţă urmând să fie depuse buchete de flori şi să fie aprinse lumânări.

Directorul Clubului de Cicloturism “Napoca”, Radu Mititean, organizatorul acţiunii, a declarat că manifestarea îşi propune ca prin această acţiune să atragă atenţia publicului şi autorităţilor asupra creşterii ratei de accidentare a bicicliştilor.

“«Marşul Tăcerii» este un eveniment comemorativ şi de atenţionare publică, dedicat bicicliştilor care au murit sau au fost răniţi în accidente de circulaţie, în principal a celor care au căzut victimă şoferilor neatenţi. Acţiunea îşi propune să atragă atenţia publicului şi autorităţilor asupra amplorii inadmisibile pe care a luat-o rata de accidentare a participanţilor mai vulnerabili la traficul rutier, cum sunt bicicliştii şi pietonii, din cauza atitudinii unor şoferi, a legislaţiei inadecvate şi a infrastructurii deficitare”, a spus Mititean.

În municipiul Cluj-Napoca sunt daţi în folosinţă peste 20 de kilometri de piste de biciclete.

“Marşul Tăcerii” de la Cluj-Napoca este parte a evenimentului global “Ride of silence”, care se derulează în sute de oraşe din întreaga lume.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă