7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCNA: Posturile TV trebuie să evite difuzarea imaginilor şocante, precum cele cu...

CNA: Posturile TV trebuie să evite difuzarea imaginilor şocante, precum cele cu Adrian Sobaru

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) reaminteşte posturilor de televiziune că au obligaţia să evite prezentarea imaginilor şocante, precum cele cu bărbatul care s-a aruncat azi dimineaţă de la balconul Parlamentului, precizând că acestea pot afecta publicul în general şi copiii în special, informează Mediafax.

“În vederea respectării prevederilor legale privind protecţia minorilor, având în vedere şi ora de difuzare, posturile au obligaţia să evite prezentarea imaginilor şocante, care pot afecta publicul în general şi copiii în special, mai ales că aceştia se află în vacanţă şi pot urmări aceste programe în direct”, a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Şi Clubul Român de Presă face apel la decenţă în relatările despre incidentul care a avut loc la Parlament joi, când un angajat al TVR s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de plen a Parlamentului în timp ce era dezbătută moţiunea de cenzură.

“CRP face apel la decenţă în relatările despre incidentul de la Parlament. Dar, oricât de decenţi am fi, deciziile politice subiective, fără înţelepciune, rămân aceleaşi”, a declarat Indira Crasnea, preşedintele Clubului. “CRP îl va sprijini pe colegul nostru de la TVR prin toate mijloacele de care dispune”, a mai spus Crasnea.

Bărbatul care s-a aruncat joi dimineaţă de la balconul Parlamentului este Adrian Sobaru, electrician la TVR, are 40 de ani, este căsătorit şi are doi copii – dintre care unul are o deficienţă -, el fiind nemulţumit că în urma măsurilor de austeritate luate de Guvern i-au fost retrase unele drepturi pe care le primea pentru copil.

Surse din televiziunea publică au declarat,  că unul dintre copiii lui Adrian Sobaru suferă de autism. Adrian Sobaru nu avea o problemă legată de locul de muncă din TVR, ci era foarte nemulţumit că în urma măsurilor de austeritate luate de Guvern i-au fost retrase unele drepturi pe care le primea pentru copilul cu deficienţe.

Angajatul TVR s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de plen a Parlamentului în timp ce era dezbătută moţiunea de cenzură.

În timpul intervenţiei premierului, Adrian Sobaru a strigat de la balcon “Boc, aţi luat drepturile copiilor”, apoi s-a aruncat, în cădere strigând “Libertate”. El purta un tricou pe care scria “Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Libertate”.

Adrian Sobaru a fost preluat de echipaje SMURD şi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă