13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCNA le interzice televiziunilor să difuzeze imagini de la ceremoniile funerare ale...

CNA le interzice televiziunilor să difuzeze imagini de la ceremoniile funerare ale victimelor din Colectiv

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) recomandă televiziunilor să nu filmeze și să nu difuzeze imagini de la priveghiurile și de la ceremoniile funerare ale victimelor tragediei din clubul Colectiv. Consiliul va monitoriza dacă televiziunile respectă această recomandare, scrie Mediafax. 

Recomandarea a fost adoptată cu unanimitatea membrilor CNA prezenți la ședința de marți (Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Viorel Buda, Lorand Turos și Florin Gabrea), la propunerea lui Gabriel Tufeanu.

CNA a decis să facă această recomandare tuturor televiziunilor după ce a primit un apel de la familia lui Mihai Alexandru şi cea a Cătălinei Ioniţă, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care a fost transmis luni și presei.

Cele două familii au făcut un apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate. “Familiile cer presei să se abţină de la a filma, transmite, prelua şi afişa imagini de la priveghi şi de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria Cătălinei şi a lui Mihai, precum şi pentru durerea familiilor”, se spune în acest apel.

Mihai Alexandru, unul dintre chitariştii formaţiei Goodbye to Gravity, a decedat în incendiul grav produs vineri seară în clubul Colectiv din București, unde acesta şi colegii săi de trupă au susţinut un concert pentru a-şi promova cel mai recent album, “Mantras of War”. În incendiu a murit şi iubita lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti.

Pe de altă parte, CNA va analiza și modul în care tragedia din Colectiv a fost reflectată la televiziuni, ca urmare a unei autosesizări a membrului Consiliului Dorina Rusu. În plus, CNA a primit până în momentul difuzării acestei știri un număr de șapte sesizări de la telespectatori privind modul în care televiziunile au reflectat subiectul tragediei din Colectiv.

Totodată, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au ţinut, la începutul ședinței de marți, un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. Aceasta este prima ședință organizată de CNA după izbucnirea incendiului din Colectiv.

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv din Capitală a ajuns la 32. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din București, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Sâmbătă, CNA le-a amintit televiziunilor și radiourilor că au obligația de a-şi adapta programele în mod corespunzător, ca urmare a hotărârii Guvernului de a declara sâmbătă, duminică și luni ca zile de doliu național, în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă