11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCNADNR a plătit despăgubirea de 1 milion de euro

CNADNR a plătit despăgubirea de 1 milion de euro

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA a anunțat joi că a efectuat plata sumei de 4.404.000 lei (echivalent a 1.000.000 Euro), către tânăra ce și-a pierdut brațul într-un accident, Georgiana Elena Ghegeliu.

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA informează că, astăzi 19.06.2014, s-a efectuat plata sumei de 4.404.000 lei (echivalent a 1.000.000 Euro), către doamna Ghegeliu Georgiana Elena, această sumă reprezentând daune morale, aşa cum reiese din dispoziţiile Deciziei nr. 1827/11.06.2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României”, se arată în comunicatul CNADNR.

Instanța Supremă a decis, miercurea trecută, în urma recursului intentat de tânăra din Constanța, ca aceasta să fie despagubită de către CNADNR cu suma de un milion de euro. Decizia este finală și irevocabilă. Astfel, CNADNR va trebui să-i plateasca tineriei daunele cerute în urma accidentului. Daca CNADNR refuză sau nu are banii, executorul judecătoresc poate declansa executarea silită a companiei, prin scoaterea la licitație a bunurilor acesteia. Valoarea despăgubirii este un record fără precedent în România.

În 2006, tânăra a fost victima unui accident de circulaţie. Prietenul ei, care conducea maşina, a evitat un autoturism condus de un şofer neidentificat până acum, care intrase pe contrasens. A tras de volan spre dreapta, iar maşina sa a intrat într-un parapet metalic de pe marginea drumului. Un fragment din acest parapet a străpuns portiera dreaptă a mașinii și i-a intrat tinerei în mână.

Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat brațul drept. Anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranță a traficului rutier montate pe acel drum, pe sensul de mers spre Brașov.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă