18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. 400 de oameni evacuați, în Gătaia. Circulația feroviară spre Timișoara,...

VIDEO. UPDATE. 400 de oameni evacuați, în Gătaia. Circulația feroviară spre Timișoara, blocată. COD ROȘU de inundații pe râuri din Caraş-Severin, Timiş, Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman

UPDATE. 400 de oameni din orașul Gătaia, județul Timiș, au fost evacuați.

UPDATE. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația feroviară este întreruptă pe secţia de cale ferată 922A, între localitățile timișene Gătaia și Voiteni, la kilometrul 17+300, după ce pe calea ferată au ajuns aluviuni și o cantitate mare de apă, în urma precipitațiilor abundente.

UPDATE. Al doilea bărbat dat dispărut, în Vâlcea, după ce a fost luat marți de o viitură, a fost găsit mort.

UPDATE. Bărbatul dispărut în Stroiești după ce a fost luat de o viitură, a fost descoperit mort la șapte kilometri de locul unde a fost văzut ultima oară.

UPDATE.  Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, joi, în intervalul 11:10 si 13:10 în sud-estul judului Timiș, zona llocalităților Moravița – Jamu Mare – Denta – Gătaia -Tormac.
Se vor semnala cantități de precipitații care vor depăși izolat 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În zona avertizată, in ultimele 6 ore, s-au acumulat cantităţi de apă de peste 70 l/mp.

UPDATE. Mai multe râuri din judeţele Caraş-Severin şi Timiş se află, joi, sub cod ROŞU de inundaţii, conform unor avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă până vineri după-amiază.

”Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele Moraviţa şi Bârzava din judeţul Timiş.

Cu probabilitate şi severitate mai mare fenomenele se pot produce în bazinul hidrografic Moraviţa”, informează INHGA.

UPDATE. Circulația feroviară este întreruptă pe secţia de cale ferată 923 Oravița – Berzovia, între localitățile Doclin și Surduc Banat (tronsonul kilometric 16+600 – 17+200), după ce pe calea ferată au ajuns aluviuni și o cantitate mare de apă, în urma unor ploi torențiale, informează Centrul Infotrafic.

UPDATE. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Caraș-Severin, circulația auto pe DN58B Reșița – Timișoara se desfășoară dificil în zona localității Măureni, după ce pe carosabil au ajuns aluviuni și o cantitate mare de apă, în urma unor ploi torențiale.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis joi un avertisment de portocaliu pentru inundaţii în cazul mai multor râuri din din judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Potrivit Mediafax, una dintre avertizări, valabilă până la ora 14.00, vizează râurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timişului, Bârzava şi Moraviţa din judeţul Timiş.

Tot sub cod portocaliu se află, până la ora 15.00, râurile mici din bazinele hidrografice Caraş, Cerna şi bazinul superior al Timişului din judeţul Caraş-Severin, conform unei alte avertizări.

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă până vineri după-amiază, alte zece judeţe fiind atenţionate cu cod portocaliu.

Totodată, hidrologii anunță că au instituit cod roșu de inundații în bazinul hidrografic Pârâul Câinelui. Se așteaptă scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea COTELOR DE PERICOL.

Avertizarea este valabilă, joi, între orele 05.15 și 10.00

”Având în vedere evoluţia hidrometeorologică din bazinul hidrografic Pârâul Câinelui, ca urmare a propagării viiturii formate anterior în partea superioară a bazinului, se instituie COD ROŞU pe sectorul aval Vârtoapele (judeţul Teleorman).

Pe baza informaţiilor actuale se prognozează menţinerea tendinţei actuale de creştere uşoară a nivelurilor cu un nivel maxim de 360 cm cu un debit de 21.2 mc/s în jurul orei 600”, anunță INHGA.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/faacbd51cdc9cf4cc7ead567e2724083/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă