10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCod Portocaliu de inundaţii şi cod galben de ploi pentru judeţele Galaţi...

Cod Portocaliu de inundaţii şi cod galben de ploi pentru judeţele Galaţi şi Vaslui. Sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor

UPDATE. Meteorologii au emis cod galben de ploi şi vânt puternic pentru judeţele Galaţi şi Vaslui. Cantităţile de precipitaţii vor atinge şi depăşi 20 de litri pe metrul pătrat.

—-

O viitură puternică s-a produs, vineri dimineaţă, în judeţul Vaslui.

Pe pârâul din localitatea Zorleni, 15 locuinţe şi 50 de gospodării fiind inundate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a mobilizat în zona inundată mai multe echipaje de pompieri pentru evacuarea apei.

Militarii Batalionului 300 Infanterie Galaţi continuă să acţioneze, în această dimineaţă, pentru ajutarea populaţiei, evacuarea bunurilor din gospodării şi limitarea efectului viiturii din localităţile Izvoarele şi Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, informează Ministerul Apărării Naţionale.

”29 de militari cu un camion Dac 665 T acţionează în localitatea Izvoarele, la 28 de kilometri Nord-Vest de municipiul Galaţi, iar 30 de militari cu un autocamion de acelaşi tip, în zona Slobozia Conachi, aflat la 29 de kilometri Nord-Vest de municipiu.

În cursul după-amiezii de ieri, militarii au transportat şi împărţit peste 20 de tone de apă minerală localnicilor afectaţi de inundaţii din localităţile Cuza Vodă, Pechea, Griviţa, Costache Negri, Cudalbi, Valea Mărului şi Cuca. Acţiunea s-a finalizat în această dimineaţă, la ora 02.00. În jurul aceleiaşi ore s-a finalizat şi intervenţia din localitatea Cuza Vodă, unde 30 de militari au acţionat mai mult de 12 ore”, se arată în comunicatul MApN.

Judeţul Galaţi a fost lovit de o nouă viitură. Sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor. Meteteorologii au emis cod galben de ploi pentru opt judeţe din Moldova.  Local se vor înregistra şi 60 de litri pe metrul pătrat.

CITIŢI ŞI:Galaţi: O nouă viitură, după inundaţiile care au omorât nouă oameni

Hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii pe cinci râuri din judeţele Galaţi şi Vaslui.
”Se instituie cod portocaliu pe cursurile superioare şi pe afluenţii din bazinele superioare ale râurilor: Corazel (Corazelul Sec, Taploani), Geru (Gologan, Gerusita), Suhu (Suhurlui, Perişani), Chineja (Covurlui, Bujorul, Slivna, Baneasa, Roscani) şi Horincea (Oarba, Liscov), situate în judeţele Galaţi si Vaslui”, se arată în informarea hidrologilor.

CITIŢI ŞI: IMAGINI din INFERN. Cum arată Galaţiul sub ape

Nouă oameni au murit, joi, în urma inundaţiilor de la Galaţi.

 

Cele mai citite

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...
Ultima oră
Pe aceeași temă