14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCodul Rutier s-ar putea modifica din nou. La ce s-au mai gândit...

Codul Rutier s-ar putea modifica din nou. La ce s-au mai gândit parlamentarii

Atunci când un şofer contestă amenda primită, dosarul va fi preluat de instanţa pe raza căreia îşi are domiciliul, nu ca în prezent, când dosarul este trimis instanţei din zona unde a fost săvârşită abaterea. parlamentarii vor să schimbe Codul Rutier și să introducă acest amendament. 

Iniţiatorii susţin că proiectul lor este în avantajul şoferilor, care nu ar trebui să se mai meargă în alt oraş pentru proces, în cazul în care nu a existat o vătămare corporală, dar că i-ar ajuta și pe judecători, transmite Digi24.

„Una e unde circulă cinci sute de maşini pe zi şi alta unde circulă cincizeci de maşini pe zi. Îi eliberăm şi pe judecătorii din zona aia. De exemplu, traversezi ţara, iei amendă la Timişoara şi eşti de la Buzău. Trebuie să te duci la Timişoara la proces. Nu tot judecători sunt şi la Buzău şi la Timişoara?”, argumentează Ion Melinte, deputat PSD, pentru Digi24.

Parlamentarii au avut în această primăvară mai multe iniţiative de modificare a Codului Rutier. Au fost deranjaţi de radarele mobile, de modul în care se obţine permisul de conducere, dar şi de limitarea vitezei în localităţi.

Aleşii care au iniţiat noul proiect legislativ de modificare a Codului Rutier au precizat că nu au cerut punctul de vedere al Ministerului de Interne. Prima cameră sesizată este Senatul.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă