18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialColectiv: Patronii firmei care a furnizat artificiile, ARESTAŢI

Colectiv: Patronii firmei care a furnizat artificiile, ARESTAŢI

Patronii firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, şi pirotehnicianul care s-a ocupat de focul de artificii au fost arestaţi preventiv,a decis, sâmbătă seară, Judecătoria Sectorului 4, transmite Mediafax

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis astfel cererea procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, până în 6 decembrie, a Danielei Ioana Niţă, a fratelui acesteia, Cristian Niţă, şi a pirotehnicianului Viorel Zaharia, angajat al firmei Golden Ideas Fireworks Artists.

Cei trei rămân astfel încarceraţi la Arestul Poliţiei Capitalei, unde au fost duşi vineri, după ce procurorii i-au reţinut, în dosarul privind incendiul din clubul Colectiv, în care 41 de persoane au murit şi alte aproximativ 170 au fost rănite.

Decizia poate fi contestată de Viorel Zaharia, Daniela şi Cristian Niţă la Tribunalul Bucureşti.Pirotehnicianul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpă, iar patronii firmei care a furnizat artificiile din clubul Colectiv sunt cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe sau de înscrisuri.

Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în clubul Colectiv, în 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens.

Ulterior producerii incendiului din clubul Colectiv, Daniela şi Cristian Niţă “au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi traşi la răspundere penală”, susţin procurorii.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost arestaţi preventiv în 3 noiembrie, pentru ucidere din culpă, în cazul incendiului din clubul Colectiv.

Cele mai citite

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă