17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialNoul ministru de Interne, Carmen Daniela Dan, pregătește măsuri, după avertizarea de...

Noul ministru de Interne, Carmen Daniela Dan, pregătește măsuri, după avertizarea de vreme rea

UPDATE 15.03: Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, a precizat că măsurile pun accent pe prevenție.


Noul ministru de Interne, Carmen Daniela Dan, a convocat, joi, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Ședința va avea loc la ora 15.00, la sediul Ministerului de Interne.

26 de județe din România vor fi vizate de cod galben și portocaliu de ninsoare, începând de joi seara, avertizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Începând cu ora 22.00 și până vineri, la ora 20.00, 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării sunt vizate de un cod galben de ninsori viscolite.

În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Începând din noaptea de joi spre vineri, de la ora 02.00 și până vineri, la ora 18.00, va fi viscol puternic în 11 județe.

În a doua parte a nopții de joi spre vineri și în cursul zilei de vineri,  în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70 – 85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.


Citește și: Vremea rea se întoarce în România. 26 de județe, vizate de cod galben și portocaliu de ninsoare. Joi va fi convocat Comandamentul de Iarnă. DSU recomandă șoferilor să ia măsuri de precauție


 

 

Cele mai citite

Comisia amendează Mondelēz cu 337,5 milioane EUR pentru restricții comerciale transfrontaliere

Comisia Europeană a amendat Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) cu 337,5 milioane EUR pentru obstrucționarea comerțului transfrontalier cu produse din ciocolată, biscuiți și cafea între statele...

Româncele și-au aflat adversarele de la Roland Garros

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu şi-au aflat adversarele din prima rundă a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Astfel,...

Lookman Ademola(t) recordul lui Leverkusen. Trofeul Europa League merge la Bergamo

Formația italiană Atalanta Bergamo s-a impus cu scorul de 3-0 în fața nemților de la Bayer Leverkusen și a cucerit în premieră trofeul Europa...
Ultima oră
Pe aceeași temă