15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialComandant de navă sirian, reținut pentru trafic cu țigări

Comandant de navă sirian, reținut pentru trafic cu țigări

Un cetăţean sirian, comandant al unei nave a fost rețiunt de poliție pentru contrabandă cu țigări după ce, în urma unor percheziții la resedinta sa, anchetatorii au descoperit probe care-l incriminau.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu ofiţeri din cadrul I.G.I. – Serviciul Imigrări Constanţa şi ofiţeri specializaţi din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au desfăşurat o acţiune specifică pentru destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în contrabanda cu ţigări şi care era coordonată de căpitanul unei motonave, un cetăţean sirian.

În timpul acţiunii, au fost realizate cinci perchezitii, fiind descoperită cantitatea de 45.440 ţigarete. Totodată, la reşedinţa comandantului de motonavă au fost depistati doi cetăţeni sirieni, cazaţi de liderul grupului în România, fără documente legale”, informează Garda de Coastă.

La începutul lunii octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au iniţiat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări, coordonată de cetăţeanul sirian Abdul R., în vârstă de 51 ani, comandant al unei motonave.

Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Astfel, în urma monitorizării s-a stabilit că cetăţeanul sirian achiziţiona ţigări de contrabandă din Istanbul şi le aducea în Portul Constanţa, de unde erau preluate de doi cetăţeni români, angajaţi ai unei societăţi comerciale. Poliţiştii de frontieră au extins verificările şi au stabilit faptul că românii vindeau apoi ţigările într-o piaţă din Constanţa, pentru a obţine profit.

Astfel, în data de 20.10.2014, când nava Rania H a intrat în Portul Constanţa, s-a procedat la supravegherea activităţii comandantului navei şi a persoanelor suspecte.

În data de 22.10.2014, în urma documentării activităţii infracţionale a celor în cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu ofiţeri din cadrul I.G.I.–Serviciul Imigrări Constanţa şi ofiţeri specializaţi din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au efectuat percheziţii în cinci locuri din municipiul Constanţa, fiind descoperită cantitatea totală de 45.440 ţigarete marca FAST RED şi L&M.

Totodată, la una dintre locaţii, care era reşedinţa comandantul motonavei, au fost depistaţi doi cetăţeni sirieni, M.A., de 38 ani şi M.H. de 32 ani, care nu deţineau documente legale de intrare în România.

În data de 23.10.2014, comandantul navei a fost reţinut pentru 24 de ore pe baza ordonanţei emise de procuror, urmând a fi prezentat astăzi, 24.10.2014, Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

În prezent se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de contrabandă art. 270 alin 3 in lg. 86/2006, facilitarea şederii ilegale în România art. 264 alin 1 Cod Penal şi trecere frauduloasă a frontierei de stat art. 262 Cod Penal. Prejudiciul cauzat statului prin punerea în vânzare a ţigaretelor de contrabandă descoperite a fost calculat la 250.000 lei.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă