23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Comarnicul, un butoi de nemulţumire

FOTO. Comarnicul, un butoi de nemulţumire

Localnicii din Comarnic au protestat anul trecut împotriva modului cum s-au realizat lucrările de introducere a canalizării, iar ieri s-au bucurat că DNA s-a implicat în afacere.

Oamenii din Comarnic sunt extrem de nemulţumiţi de modul cum au fost realizate lucrările de introducere a canalizării în oraş. „Au săpat peste tot, dar nu au terminat nici până acum. Au pus cam 50 de metri de ţeavă, din câţiva kilometri, apoi au astupat la loc. Şi au plecat”, a menţionat un bărbat care are casă chiar la DN1. Omul era nemulţumit că plăteşte foarte mulţi bani pentru impozite, fără a beneficia de serviciile cuvenite. „Plătim, dar nici nu se vede. S-au obişnuit să îşi bată joc şi noi să nu spune nimic”, s-a plâns omul.

Lucrările de introducere a canalizării au început în Comarnic în 2012 şi trebuiau să se termine în februarie 2014. Dar aceasta nu funcţionează nici până acum decât parţial. „Să-i ia pe toţi. ­Ne-am săturat de hoţiile lor”, a răbufnit şi un localnic de pe strada Eternităţii, când a auzit că cei implicaţi în afacerea canalizării  au fost chemaţi la DNA. În acest cartier,  ţevile au fost băgate în pământ numai pe o porţiune, care însă a fost astupată cu pământ. Faptul că reţeaua ar urma să fie extinsă şi pe restul străzilor vecine e vizibil în asfaltul tăiat prin două linii paralele. „I-au prins iarna şi nu au mai continuat. Oricum, au făcut pe bucăţi, au început într-o parte, apoi au abandonat”, a menţionat localnicul.

Nici conducta trasă până la poartă nu a mai continuat

O vecină din porţiunea deja lucrată ­ne-a povestit că vila sa nu a fost branşată la canalizare, deşi conducta trece chiar prin faţa proprietăţii ei. „Au săpat astă-vară, au băgat o ţeavă mică, prea mică, spunem noi, apoi au venit cu ­nişte contracte, nu am înţeles prea bine pentru ce, dar nu am apucat să semnăm. Şi de atunci nu au mai dat nici un semn”, a explicat femeia.

Totuşi, oraşul e departe de a arăta ca după un bombardament, după cum a declarat pentru „România liberă“ primarul Cormanicului, Dorin Botoacă. Dar localnicii sunt nemulţumiţi inclusiv de modul cum a reuşit edilul să administreze problema şanţurilor rămase neasfaltate de mai bine de un an. „Şi primarul s-a dat după cum a suflat mai bine vântul. La el în cartier e rezolvat cu asfaltarea, e numai bine”, a acuzat un localnic din cartierul vecin celui plin de vile unde locuieşte edilul.

Pe ansamblu, în oraşul prahovean domneşte o atmosferă de nemulţumiri generală legată de acest proiect al canalizării care ar fi trebuit să le aducă beneficii. De altfel, în noiembrie anul trecut, oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva faptului că proiectul nu a fost terminat la timp, iar lucrările au fost făcute de mântuială. Majoritatea celor cu care am discutat s-au bucurat sincer de vestea că DNA a intervenit în această chestiune.

Primarul acuză: ruda premierului n-a terminat lucrările, iar orașul arată ca după bombardament

Primarul din Comarnic, Dorian Botoacă, a declarat, pentru „România liberă“, că, din cauza lucrărilor efectuate de firma Grossman, a lui Iulian Herțanu, și a Euroconstruct, orașul arată ”ca după bombardament”. ”Din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossman, și din cauza firmei Euroconstruct, Comarnicul arată de doi ani ca după bombardament. Contractul început în ianuarie 2012 trebuia finalizat în februarie 2014. Suntem în februarie 2015 și nici după un an nu sunt realizate. Eu, ca inginer constructor, vă spun că nici 70% din lucrări nu sunt realizate și sunt și prost făcute. Au montat conducte pentru canalizare de 250 mm peste tot, deci conductele pornesc de sus cu această dimensiune, iar spre vale, trebuia diametrul mărit, pentru că este canal colector. Apele preluate de pe versanți intră în canalul colector și pot fi sparte conductele colectoare”, a spus primarul Botoacă.

Totodată, edilul a mai arătat că ”din cauza lor, nu pot termina contractele de modernizare cu termene de finalizare în august 2015 și pierd 4 milioane de euro, bani europeni. Din cauza lor, sunt pierduți acești bani”.

”Numai că localnicii mă bombardează pe mine cu presiuni, în loc să fie revoltați pe cei de la Consiliul Județean, că ei au făcut așa-zisa licitație și au dat lucrările către Herțanu și Euroconstruct”, a mai ­declarat Dorian Botoacă.

  

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă