25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialComisar șef din cadrul IPJ Neamț, sub control judiciar pentru luare de...

Comisar șef din cadrul IPJ Neamț, sub control judiciar pentru luare de mită

Comisarul șef din cadrul IPJ Neamț, Ioan Catană este cercetat sub control judiciar, întrucât este acuzat de luare de mită, informează un comunicat de presă remis de DNA.

În acest dosar, și șeful Centrului de reţinere şi arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamţ Vasile Brânzei, este cercetat sub control judiciar.

”În cursul lunii noiembrie 2014, inculpatul Catană Ioan, în calitate de şef al Centrului de reţinere şi arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamţ a pretins și a primit de la persoană denunțătoare suma de 500 de euro şi o carcasă de oaie, pentru soţul acesteia, aflat în stare de arest preventiv în cadrul Centrului, să beneficieze de un tratament preferenţial în cursul executării măsurii preventive”, informează sursa citată.

În aceeași perioadă,  agentul de poliție Brînzei Vasile, în calitate de şef de tură în cadrul Centrului de reţinere şi arest preventiv I.P.J. Neamţ, a primit de la aceeași persoană suma totală de 400 de lei şi produse alimentare în valoare de 90 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să faciliteze comunicarea dintre persoana respectivă şi soţul acesteia, arestat preventiv din cadrul Centrului.

În datele de 06, 18 și 24 martie 2015, inculpatul Catană Ioan, în calitate de şef al Centrului de reţinere şi arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamţ, a primit de la aceeaşi persoană denunțătoare suma totală de 400 de euro şi produse alimentare în valoare totală de 300 de lei pentru ca, atât în temeiul atribuţiilor sale de serviciu cât şi prin încălcarea acestora, să îi asigure condiţii de deţinere mai favorabile soţului denunţătoarei şi să-i permită comunicarea de mesaje către alte persoane, arată anchetatorii.

De asemenea, anchetatorii susțin că în datele de 12 și 16 martie 2015, Brînzei a primit de la aceeaşi persoană denunțătoare suma totală de 150 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să-i faciliteze comunicarea cu soţul, arestat preventiv în cadrul Centrului, să-i transmită persoanei arestate alimente contrar normelor legale şi pentru a se interesa de declaraţiile date în faţa organelor judiciare de către o altă persoană.

În perioada în care se află sub control judiciar, cei doi ofițeri de poliție sunt obligați să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea (Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ) conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemați; să nu depăşească limita teritorială a teritoriului României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; să nu se apropie de martorii şi inculpaţii din prezenta cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu desfășoare activități în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ în exercitarea cărora au săvârşit faptele; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Dacă cei doi suspecți vor încălca vreuna din obligațiile ce le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 

Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă