13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialComisia Europeană: Doi miniştri cercetaţi pentru fapte de corupţie, nu trei. Vezi...

Comisia Europeană: Doi miniştri cercetaţi pentru fapte de corupţie, nu trei. Vezi cine a SCĂPAT

UPDATE: Modificarea din textul raportului MCV vizând numărul miniştrilor cercetaţi penal reprezintă o clarificare, nu corectarea unei erori, fiind decisă joi de către Colegiul Comisarilor în urma unei analize interne, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

“Am modificat textul în acest mod pentru a evita ambiguităţile. Sunt doi miniştri care au fost efectiv puşi sub urmărire penală, acestea fiind cazuri confirmate”, a afirmat Gray.

De asemenea, el a arătat că această modificare pe text a fost făcută în urma unei decizii luate joi în cadrul Colegiului Comisarului, precedată de o analiză a problemei care s-a bazat doar pe argumente interne.

“Nu sunt la curent cu o plângere formalizată trimisă Comisiei din partea Guvernului român sau a unor persoane din acesta referitoare la acest subiect”, a specificat purtătorul de cuvânt.

Totodată, Gray a arătat că este o procedură normală verificarea textului raportului după adoptarea acestuia, înainte de a fi trimis Parlamentului European şi statelor membre.

“Versiunea de pe site-ul Comisiei este cea finală. Cred că aceasta este singura modificare a textului, nu ne aşteptăm să mai apară şi altele. Am mai făcut-o de câteva ori şi în anii trecuţi, nu e prima modificare de acest fel. După ce este adoptat, textul raportului mai este verificat încă o dată pentru a avea o formă finală înainte de a fi trimis statelor membre”, a mai spus Mark Gray.

Comisia Europeana a postat joi, o versiune nouă a Raportului pe Justiţie pentru România, în care vorbeşte de doi miniştri ai Guvernului Ponta cercetaţi pentru fapte de corupţie, potrivit HotNews. În versiunea iniţială a raportului era vorba de trei miniştri.

Potrivit unui oficial europeann citat de AFP, doi dintre miniştrii la care face referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea şi Varujan Vosganian. Potrivit premierului Victor Ponta, al treilea este Relu Fenechiu.
Dragnea este cercetat pentru presupusa implicare în fraudele din referendumul privind destituirea preşedintelui Traian Băsescu.
 
Fenechiu a fost trimis în judecată, în vara anului trecut, în dosarul Transformatorul, în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.
 
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă