12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetarea Ecaterinei Andronescu și a lui Șerban Mihăilescu, amânată de Senat

Anchetarea Ecaterinei Andronescu și a lui Șerban Mihăilescu, amânată de Senat

Votul Comisiei juridice a Senatului pe cererea de ridicare a imunității senatorilor Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu. a fost amânat până după al doilea tur al alegerilor, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut de Alin Tișe (PDL), membru al Comisiei juridice, care a precizat că s-a hotărât, prin vot, amânarea deciziei în comisiei în legătură cu cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale împotriva Ecaterinei Andronescu și a lui Șerban Mihăilescu, în dosarul licențelor Microsoft.

Citește și: Ecaternia Andronescu, după audierea în Comisia juridică privind începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft: Nu sunt probe

Tișe a precizat că decizia pe ridicarea imunității celor doi doi senatori a fost amânată până în 17-18 noiembrie.

Conform sursei citate, amânarea a fost aprobată cu 6 voturi ”pentru” și 5 ”împotrivă”, motivarea acestei decizii fiind necesitatea solicitării unor date suplimentare de la Ministerul Justiției.

Marți dimineață, Andronescu și Mihăilescu au fost audiați în Comisia juridică a Senatului.

În noaptea de luni spre marți au fost reținuți în acest dosar primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, precum și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri – senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă