14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialComisia juridică a Senatului analizează solicitarea ANI de încetare a mandatului lui...

Comisia juridică a Senatului analizează solicitarea ANI de încetare a mandatului lui Akos Mora

Solicitarea ANI de încetare a mandatului lui Akos Mora a fost trimisă Comisiei juridice a Senatului, care ar trebui să formuleze cu celeritate un punct de vedere în acest sens, informează Mediafax.

”Faţă de ultima solicitare au intervenit unele modificări ca urmare a unui răspuns primit din partea Curţii Constituţionale. Am transmis Comisiei juridice solicitarea ANI şi am rugat să ne dea un răspuns cu celeritate dat fiind faptul că au apărut elemente noi, adică decizia CC", a declarat vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc, declara, în 1 septembrie, despre cererea ANI privind revocarea din funcţie a senatorului Daniel Akos Mora, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate, că plenul Senatului ar trebui să se pronunţe pe acest subiect.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut, în 1 septembrie, pentru a treia oară, Senatului şi Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a senatorului Daniel Akos Mora şi a deputatului Ştefan Stoica, după ce instanţa supremă a decis definitiv că aceştia au fost în incompatibilitate.

"Agenția Națională de Integritate a solicitat Senatului României și Camerei Deputaților aplicarea sancțiunii disciplinare de revocare din funcție a senatorului Mora Akos Daniel și a deputatului Stoica Ștefan Bucur, ca urmare a deciziilor nr. 6289/2013 și nr. 6734/2013, emise de Înalta Curte de Casație și Justiție, cu consecința menținerii ca legale și temeinice a rapoartelor de evaluare emise de Agenția Națională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestora", arăta ANI.

Cele mai citite

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Cătălin Drulă, despre Marcel Ciolacu: “Minte când spune că economia merge bine”

Cătălin Drulă spune despre Marcel Ciolacu că minte atunci când spune că economia țării merge bine. "Cea mai mare minciună pe care o tot repetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă