14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialComisia Juridică a avizat pozitiv arestarea deputatului Marko Attila

Comisia Juridică a avizat pozitiv arestarea deputatului Marko Attila

UPDATE: Comisia Juridică a dat, luni, aviz pozitiv pe cererea Direcției Naționale Anticorupție de arestare preventivă, în cazul deputatului UDMR Marko Attila, informează B1 Tv.

———

Comisia Juridică din Camera Deputaților are termen până luni seară să întocmească raportul în cazul deputatului UDMR Marko Attila, pe numele căruia există o cerere a DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive, într-un nou dosar penal, informează Agerpres.

Citește și: DNA cere încuviințare pentru arestarea preventivă pentru Marko Attila

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis, joi, ministrului Justiției cererea și referatul cauzei în baza cărora să solicite Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP.

Este pentru a doua oară când DNA solicită reținerea și arestarea preventivă a lui Marko Attila Gabor, deputatul părăsind între timp teritoriul României, fiind, după ultimele informații, în Ungaria.

“Anterior, Camera Deputaților a încuviințat arestarea preventivă a inculpatului Marko Attila Gabor pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, într-un alt dosar penal, față de care procurorii anticorupție au dispus disjungerea și continuarea cercetărilor în prezenta cauză, în care cercetările au fost extinse și cu privire la infracțiunile menționate mai sus. Din ansamblul activităților desfășurate până în prezent, a rezultat că inculpatul se sustrage activităților de urmărire penală, părăsind teritoriul României”, preciza DNA.

Direcția Națională Anticorupție a cerut, săptămâna trecută, aviz de reținere și arestare preventivă pentru deputatul Marko Attila, întrucât este suspectat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, în dosarul despăgubirilor de la ANRP.

Șefa DNA Laura Cotruța Kovesi a transmis procurorului general cererea de arestare a deputatului UDMR, pentru sesizarea Camerei Deputaților.

În 2008, deputatul Marko Attila, membru în Comisia de Despăgubiri din cadrul ANRP, a emis titluri de despăgubire neconforme cu valoarea de piață a unor imobile în trei dosare, supraevaluând bunurile cu aproximativ 75 milioane de euro. Acesta este prejudiciul adus bugetului de stat, precizează procurorii.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă