20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCompanii controlate de familia lui Sebastian Ghiță au făcut plângere penală unui...

Companii controlate de familia lui Sebastian Ghiță au făcut plângere penală unui reporter RISE Project

Patru companii controlate de familia și prietenii deputatului PSD Sebastian Ghiță au făcut plângere penală împotriva unui reporter RISE Project și a unui jurnalist local din Prahova care a relatat de la procesele fostului consilier guvernamental, Marcel Păvăleanu.

Potrivit publicației RISE Project, două dintre firmele reclamante fac parte din corporația Asesoft (între care chiar firma-mamă a holdingului patronat de familia parlamentarului), cea de-a treia este deținută de fratele lui Ghiță, iar a patra de un partener vechi. Aceasta din urmă ar fi implicată în afacerile Flaminia și Roșia Montană.

Cele patru firme au în comun și controlul direct exercitat de Sebastian Ghiță în perioada anterioară lui 2012, anul alegerii sale în Parlament, unde activează ca membru al comisiei de supraveghere și control a SRI.

Rise Project mai arată că plângerea împotriva reporterului RISE și a jurnalistului local, Cătălin Stavri, este semnată de firmele Asesoft Internațional, Asesoft Technologies, 2K Telecom și Glar Construct. A fost înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în județul de care aparțin societățile și pe care deputatul Sebastian Ghiță îl reprezintă în Parlament.

Parchetul Curții de Apel confirmă demersul corporației Asesoft, dar susține că a transmis plângerea la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, “spre competentă soluționare”.

Cele mai citite

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

După căpșuni franțuzești, orez sârbesc și gulaș unguresc, avionul lui Xi a avut propulsie bio

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Republicii Populare Chineze și al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a avut noroc că avioanele de linie supersonice nu au...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă