14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportUPDATE: Deputații din Comisia de buget-finanțe au început procedurile legale pentru demiterea...

UPDATE: Deputații din Comisia de buget-finanțe au început procedurile legale pentru demiterea președintelui ASF. Mișu Negrițoiu susține că nu are motive să demisioneze

UPDATE 18.24: Deputații din Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare au votat, luni, începerea procedurilor legale pentru demiterea președintelui ASF, Mișu Negrițoiu, potrivit Agerpres.

„Parlamentari din toate partidele politice i-au cerut explicit demisia de onoare președintelui ASF și nu și-a dat-o, ba chiar ne-a anunțat că nu o va face. Propun să demarăm procedura parlamentară de demitere”, a spus deputatul PNL Andreea Paul.

La rândul său, președintele comisiei, Mihai Tudose, a declarat că hârtiile sunt pe circuit pentru procedura parlamentară de demitere. „Noi mai putem răbda, dar 5,5 milioane de clienți, nu!”, a afirmat Tudose.

Deputații i-au reproșat președintelui ASF, printre altele, că nu a rezolvat problema plafonării tarifelor RCA și, mai mult, prin tarifele maximale anunțate discriminează persoanele fizice care vor fi obligate să suporte prețuri mai mari pentru asigurarea auto obligatorie.

La aceste acuzații Mișu Negrițoiu a susținut că nu are ce să-și reproșeze și că oricine va veni în locul lui va trebui să facă exact același lucru pentru a asigura funcționarea pieței. „Nu există soluții miracol. Dacă nu sunt eu, va fi altcineva care trebuie să facă aceste lucruri. (…) Eu am venit aici (la ASF — n. r.) pentru că am vrut să fac ceva. Am fost solicitat și mi s-a dat asigurarea că legea va fi respectată și că voi fi lăsat să fac ceea ce este de făcut. Mi-am închipuit că vin la o execuție publică, dar nu am făcut nimic din ce nu trebuia făcut. Dumneavoastră ați făcut o autoritate independentă și i-ați conferit stabilitate. Dumneavoastră trebuie să ne judecați”, a susținut Negrițoiu.

Totodată, el a precizat că își asumă tot ceea ce a făcut, dar că este nevoie de timp pentru a așeza lucrurile într-o piață.

———-

La cererea Partidului Social Democrat, conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a fost convocată, luni, la audieri în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, notează News.ro

”Partidul Social Democrat va convoca pentru audieri luni, 24 octombrie 2016, ora 16.00, conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Decizia a fost luată după aprobarea de către ASF, pe 17 octombrie 2016, a Raportului cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru pagube produse terţilor prin accidente de vehicule. Acest raport, care a fost deja contestat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România, stabileşte tarife maximale pentru poliţele RCA, aruncând povara asupra persoanele fizice deţinătoare de vehicule mici”, a transmis, joi, biroul de presă al PSD.

Social-democraţii atrag atenţia asupra faptului că firmele de asigurări din străinătate pun monopol pe piaţa din România, în detrimental celor autohtone, iar o consecinţă a acestui fenomen ar fi discriminarea transportatorilor români în raport cu concurenţii de pe piaţă.

”În acest sens, Liviu Dragnea a cerut ca membrii conducerii ASF să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi să găsească soluţii legislative clare şi nediscriminatorii, care să răspundă aşteptărilor întemeiate ale oamenilor”, mai transmitea PSD.

În 14 septembrie, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a fost audiat în Parlament, pe fondul scandalului privind poliţele RCA. Opt deputaţi au cerut atunci demisia lui Mişu Negriţoiu, printre care şi Adrian Gurzău, care a cerut un vot în cadrul Comisiei de buget, pentru demiterea şefului ASF, scrie sursa citată.

“Sunteţi în momentul de faţă o persoană care doar dumneavoastră vă legaţi de scaun. Sunteţi pensionar, nu trebuie să vă plângă de milă, aveţi o pensie mai mult decât onorabilă (…) Vă interesează doar să vă asiguraţi un post călduţ la multinaţionale. Sunteţi o ruşine la adresa asiguratorilor”, spunea Adrian Gurzău.

Pe 27 septembrie, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a transmis Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție (PICCJ) cererea și referatul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Adrian Gurzau, acuzat de trafic de influența în dosarul Carpatica Asig.  

Potrivit DNA, în dosar există date și probe din care rezultă că deputatul Gurzău ar fi comis fapte de corupție. Dosarul în cazul lui Adrian Gurzău are 12 volume, fiecare având în jur de 250 de pagini.  

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de martor în dosarul “Carpatica”, au declarat sâmbătă, pentru News.ro, surse judiciare.

 

 

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă