10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialConsiliul Concurenței: stimul de până la 100.000 de euro pentru cei ce...

Consiliul Concurenței: stimul de până la 100.000 de euro pentru cei ce depun sesizări corecte

O recompensă de 1% din valoarea amenzilor, dar nu mai mult de 100.000 de euro, ar vrea să acorde Consiliul Concurenței celor ce vin cu sesizări ce se dovedesc corecte, a anunțat sâmbătă, președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.

„Propunerea noastră ar fi ca aceia care vin cu o sesizare care se dovedește corectă după aceea, deci cei care ne dau informații despre încălcarea legii, fie că sunt angajați în acea firmă sau în ce context au aflat ceva, după ce se dovedește corectă și instanța confirmă că firma a încălcat legea, pot să primească până la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro“, a afirmat Chirițoiu, potrivit Agerpres.

Propunerea urmează să fie trimisă sub formă de amendament către Parlament, la Legea Consiliului Concurenței.

Chirițoiu a explicat că, în prezent, există posibilitatea de a fi sesizați, inclusiv prin sesizări anonime, dar că se dorește să se facă un pas în plus spre mecanisme care există în țări, precum Ungaria sau Statele Unite ale Americii.

De asemenea, Bogdan Chirițoiu a menționat că autoritatea pentru concurență a declanșat de la începutul anului până acum un număr de 10 investigații și a finalizat alte 11. Amenzile aplicate în 2015 se ridică la 13.670.569 lei (aproximativ 3.050.075 euro).

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă