16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialConsiliul de Administrație al CNAPMC, decimat de instanță

Consiliul de Administrație al CNAPMC, decimat de instanță

Numirea a patru din membrii Consiliului de Administrație al CN APM s-a făcut ilegal, potrivit unei sentințe din data de 7 martie 2016, pronunțată de către Tribunalul Constanța în dosarul nr. 854/118/2016. Este vorba despre Tudor Baltă, Viorel Olea, Marcela Frigioiu și Adrian Cighi numiți în baza hotărârilor AGOA nr. 5/22.12.2014, nr. 7/12.04.2016 și a unei hotărâri AGOA din 29 martie 2012.

Hotărârea este executorie și vine ca urmare a acțiunii inițiate în instanță de Comvex S.A. și Organizația Patronală „Operatorul Portuar” Constanța. Cele două entități au arătat că nici unul dintre cei patru nu a fost numit cu respectarea cerințelor legale. Potrivit reprezentanților organizației, hotărârile adoptate de acest Consiliu de Administrație vor trebui anulate de la caz la caz, în funcție de cvorum și majoritățile constituite pentru adoptarea acestora, pe parcursul ultimilor patru ani.

”Cei patru membri ai CA au adoptat cu bună știință hotărâri în detrimentul intereselor economice ale Comunității Portuare, ceea ce a atras constant protestele publice ale Sindicatelor și Patronatelor Portuare. Prin decizia justă a instanței s-a ajuns la situația de normalitate așteptată de întreaga Comunitate portuară. Totodată, considerăm că decizia creează premise și pentru implicarea activă și decisivă a Guvernului actual în procesul de soluționare a problemelor de la Portul Constanța”, se arată într-un comunicat de presă al Operatorului Portuar. Din CA al CNAPMC mai fac parte și Lucian Băluț, Valeriu Nicolae Ionescu și Flavia Cristina Teodosiu.

Am cerut un punct de vedere și de la conducerea CN Admi­nistra­ția Porturilor Maritime, dar acesta nu ne-a fost furnizat până la închiderea ediției.    

CINE

37 de companii

Organizația Patronală Operatorul Portuar reunește 37 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar. În cadrul acestora își desfășoară activitatea peste 6.000 de salariați, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar. Companiile membre ale Organizației Patronale, prin activitatea desfășurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administrației Portului Constanța (CN APM). Contribuția Organizației Patronale la bugetul local prin activitatea desfășurată este de peste un milion de euro în anul 2014. Contribuția Organizației Patronale la bugetul de stat este de aproximativ 19 milioane de euro în anul 2014.

 

Portul Constanța are nevoie de noi membri în Consiliul de Administrație

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă