10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialConsiliul Național al Elevilor cer modificarea legii privind siguranța în școli

Consiliul Național al Elevilor cer modificarea legii privind siguranța în școli

Consiliul Național al Elevilor, Asociația Elevilor din Constanța și Academia Tinerilor, cer Parlamentului să modifice legea privind creșterea siguranței în școli, potrivit Hotnews. 

Astfel, cele trei organizații au solicitat Comisiei de învățământ a Camerei Deputaților ca în ședința de marți, 31 martie 2015, să se țină cont de amendamentele propuse, în condițiile în care propunerea legislativă a fost înregistrată la Cameră. 

Citește și: Ce au obținut elevii din Constanța după reclamarea lui Mazăre la DNA

Organizațiile au argumentat că actuala lege 35/2007 are două deficiențe: di paza trebuie să fie asigurată de către autoritățile locale, conform legii nr. 1/2011, legea nr. 35/2007 nu este clară în acest sens, și de asemenea, legea obligă școlile să aibă un semn distinctiv, dar cu acordul părinților. 

”Această formulare este aberantă. Dacă legea dorește să oblige la o uniforma, trebuie ca statul să asigure finanțarea, ceea ce nu se întâmplă. De asemenea, decizia unor părinți nu poate produce efecte pentru părinții care s-au opus. Totuși, ce legătura are uniforma cu siguranța în școli?”, potrivit comunicatului celor trei organizații. 

Totodată, Consiliul Național al Elevilor, Asociația Elevilor din Constanța și Academia Tinerilor au lansat sâmbăta o petiție în acest sens care are în prezent peste 1500 de semnaturi.

Citește și: Elevii din Constanța au început lupta pentru burse

De asemenea, organizațiile cer Parlamentului să nu neglijeze problema siguranței în școli și să adopte soluții pertinente și eficiente, “și nu soluții demagogice, nespecifice realității contemporane”. 

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă