9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialConstanța: A fost lansată campania de prevenire a infracționalității

Constanța: A fost lansată campania de prevenire a infracționalității

Polițiștii au vorbit cu oamenii din piețe și le-au dat sfaturi despre cum să nu devină victime ale hoților.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa au lansat o nouă campanie a Poliţiei Române intitulată „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”.

Aceasta se desfăşoară în continuarea programelor locale de prevenire a infracţionalităţii, până în luna septembrie 2014, având ca obiective siguranţa personală, prevenirea furtu­rilor din locuinţe şi a celor de şi din autovehicule. Cu această ocazie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti de ordine publică ai Secţiei 2 din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa au vorbit cu constănțenii din Piaţa Tomis 3. Acestora le-au fost prezentaţi câţiva factori favorizanţi, care duc la producerea unor infracţiuni contra patrimoniu­lui: ferestre deschise, specularea neglijenţei proprietarilor în a-şi securiza locuinţa, “îm­prie­tenirea” cu victima, neglijenţa proprietarilor, care pleacă “doar un minut” şi lasă autovehiculele pornite sau cu cheile în contact, lăsarea la vederea a unor bunuri personale (borsete, poşete, laptopuri, aparate foto, telefoane mobile, GPS-uri etc.).

De asemenea, în cazul tâlhă­riilor, oamenii au primit infor­maţii cu privire la factorii de risc care pot favoriza producerea acestora, precum: deplasarea prin zone mai puţin circulate şi la ore târzii (câmpuri, zone neiluminate, terenuri virane), afişarea ostentativă a bijuteriilor sau a telefoanelor mobile. ”În cazul în care integritatea corporală sau viaţa sunt puse în pericol, este recomandat să se apeleze numărul de urgenţă 112”, vă recomandă polițiștii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă