15.7 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialConstanța: Bărbați acuzați de proxenetism, reținuți

Constanța: Bărbați acuzați de proxenetism, reținuți

Patru bărbați au fost reținuți de procurorii DIICOT, fiind acuzați că, timp de aproximativ jumătate de an, au racolat mai multe minore din județele Constanța și Tulcea, pe care le-au obligat să practice prostituția, informează un comunicat remis de intituție.

În urma descinderilor, au fost identificate patru victime minore, iar una dintre ele este dată în urmărire națională, fiind dispărută de la domiciliu.

Anchetatorii susțin că din luna octombrie 2014, inculpaţii au recrutat mai multe minore din judeţele Constanța și Tulcea, pe care le-au obligat să practice prostituţia.

Pentru racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost, suspecţii postau anunţuri cu oferte de masaj, dar şi cu oferte sexuale explicite însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale fetelor, pe diverse site-uri şi în paginile cu anunţuri matrimoniale ale unor cotidiene locale. În cazul uneia dintre victimele minore s-a stabilit că, pentru o perioadă, a fost exploatată sexual, într-o țară din spațiul Uniunii Europene.

Zece persoane au fost duse la DIICOT Constanța, pentru audieri, la finalizarea acestora patru suspecți fiind reținuți pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentanți Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de minori şi proxenetism.

Procurorii DIICOT Constanţa au făcut, joi, cinci percheziții domiciliare în municipiul Constanţa, la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism.

Cele mai citite

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Mai mulți locuitori ai comunei Cozieni, județul Buzău, au făcut publice acuzații grave împotriva actualului primar al localității, susținând că acesta comite infracțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă