4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialConstanţa: Doi bărbaţi care au comis înşelăciuni prin metoda "Accidentul", prinşi

Constanţa: Doi bărbaţi care au comis înşelăciuni prin metoda “Accidentul”, prinşi

Polițiștii constănțeni au prins în flagrant doi bărbaţi care, în decursul a doar trei zile, au comis mai multe înșelăciuni prin metoda "Accidentul”, prejudiciul produs ridicându-se la aproximativ 170.000 de lei, transmite Mediafax.

Astfel, unul dintre suspecți, care anterior ridicase diferite sume de bani de la mai multe dintre victime, a fost prins în flagrant de către polițiști în timp ce preda banii unui alt bărbat, care, la rândul său, urma să-i predea altei persoane, cea care anterior contactase telefonic victimele. Suspecţii au fost urmăriți pe bulevardul Tomis din Constanța, în timp ce se deplasau cu un taxi înmatriculat în Brăila.

Concomitent, tot în Constanța, polițiștii au mai depistat un bărbat și o femeie despre care există date că acționau în complicitate cu cei doi bărbați prinși în flagrant. Asupra femeii, oamenii legii au găsit suma de 3.980 de lei si 50 de euro.

Polițiștii continuă cercetările pentru a determina întreaga activitate infracțională a suspecților.

Printre ultimele înșelăciuni prin metoda "Accidentul” înregistrate în Constanța, a fost cea căreia i-a căzut victimă o bătrână în vârstă de 85 de ani, din Constanța, care a reclamat la Poliție că, miercuri după-amiază, în jurul orei 14.30, a fost apelată telefonic la domiciliu de către un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi avocatul nepotului său, ce a comis un accident rutier soldat cu două victime în Australia. Acesta i-a solicitat 8.400 de euro pentru ca nepotului său să nu i se întocmească dosar penal și să nu facă pușcărie.

Femeia i-a spus că nu are această sumă disponibilă și că toți banii îi are la bancă, în casă având numai 40 de dolari și 800 de lei, pe care poate să vină să-i dea.

În jurul orelor 15.00, s-a prezentat la poarta imobilului un tânăr care a ridicat bani, spunându-i că nu sunt suficienți și că ar mai avea nevoie de cel puțin 10.000 de lei, bani pe care o să vină să îi ia mai târziu, după ce va fi contactată telefonic. Totodată, acesta i-a sugerat să ia împrumut bani de la vecini.

Bătrâna a mers la o vecină și i-a cerut acesteia împrumut suma de 10.000 de lei, dar vecina s-a sesizat că este vorba despre o înșelăciune, astfel că a fost alertată Poliția.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă