23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialDrumurile închise din cauza ninsorii şi a viscolului în Constanţa. Ministerul Transporturilor...

Drumurile închise din cauza ninsorii şi a viscolului în Constanţa. Ministerul Transporturilor asigură că va interveni în restul ţării

Circulația mijloacelor de transport a fost întreruptă vineri după-amiază pe Drumul Județean (DJ) 392, în sud-vestul județului Constanța, între comunele Dumbrăveni și Independența, din cauza căderilor mari de zăpadă și a viscolului, care au făcut impracticabil acest segment rutier, potrivit Inspectoratului Poliției Județene Constanța.

Reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere Constanța au informat că pe fondul viscolului și ninsorii abundente s-au format suluri de zăpadă pe porțiuni din carosabil în zona localităților Băneasa, Urluia și Crângu, recomandând conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere, să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Județul Constanța se află sub avertizare meteorologică de cod galben pentru vânt puternic și ninsori până sâmbătă 31 decembrie, ora 08,00.

Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor a anunţat vineri seara că este pregătit să intervină pentru ca traficul rutier, feroviar şi aerian să se desfăşoare normal. Astfel, ministrul de resort, Sorin Buşe, a dispus vineri ca toate companiile din subordinea sau aflate sub autoritatea ministerului să fie pregătite şi ”să adopte toate măsurile necesare pentru ca traficul rutier, feroviar şi aerian să nu fie afectat de condiţiile meteo defavorabile anunţate pentru această perioadă”, potrivit Agerpres.

”Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va interveni cu substanţe antiderapante şi utilaje de deszăpezire pe toate drumurile care impun acest lucru pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii normale de iarnă”, arată Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.

La rândul său, Compania CFR Infrastructură va interveni pe toate tronsoanele de cale ferată din zonele aflate sub avertizare meteorologică. La nivelul CFR Călători, personalul fiecărui dispecerat şi central este dimensionat corespunzător şi organizat în grafic de lucru, precizează oficialii de la Transporturi.

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă