21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialConstanța: Fostul prorector al Universității Ovidius, incompatibil

Constanța: Fostul prorector al Universității Ovidius, incompatibil

Fostul prorector al Universității ”Ovidius” din Constanța, Vasile Sârbu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în 2011 și 2012, întrucât, în perioada în care ocupa această funcție, a fost și director al unui departament din cadrul Facultății de Medicină, informează, vineri, un comunicat al Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Vasile Sârbu a fost, în perioada 24 noiembrie 2011 – 02 aprilie 2012,prorector al Universității Ovidius și director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale – Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța.

”Astfel, SÂRBU VASILE a încălcat atât dispozițiile art. 214, alin. (1) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora „Funcţiile de conducere […] de prorector […] de director de departament […] nu se cumulează”, cât și dispozițiile art. 18, alin. (3) din Codul de etică și deontologie profesională universitară al Universității ”Ovidius” din Constanța, potrivit cărora „Este interzisă cumularea mai multor funcții de conducere de către o singură persoană”, arată ANI.
         
Vasile Sârbu a deținut în cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța funcțiile de Prorector (în perioada 01 aprilie 2008 – 02 aprilie 2012) și Director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale (24 noiembrie 2011 – 02 aprilie 2012).

Conform legii, ”persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă