16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCONSTANȚA. Trei fete și-au pierdut viața în urma unui incendiu. Beirut, restaurantul-crematoriu

CONSTANȚA. Trei fete și-au pierdut viața în urma unui incendiu. Beirut, restaurantul-crematoriu

Trei fete au ars de vii, după ce un incendiu a izbucnit în restaurantul în care lucrau, Beirut, din centrul Constanței. Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, și Mihaela Tucă, de 24 de ani, erau dansatoare orientale, iar Nicoleta Cengher, de 24 de ani, din Costinești, era cântăreață. Alte patru persoane au suferit răni din cauza focului și a fumului înecăcios. O tânără în vârstă de 19 ani a fost trimisă de urgență la Spitalul de Arşi din București, prezentând complicații în urma intoxicaţiei cu fum şi arsurile de la nivelul căilor respiratorii.  

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, focul a izbucnit în jurul orei 22.40, iar flăcările ­s-au extins cu rapiditate în toată clădirea, dar și la etaj, unde se află un cazino și un pub unde se defăşura un concert rock. Clădirea este veche, iar scara de acces este din lemn. Echipele ISU au ajuns imediat la fața locului, sediul instituției fiind foarte aproape de restaurant. Au intervenit nouă autospeciale, cu 64 de subofițeri și cinci ofițeri, care au lucrat mai bine de cinci ore. 

Trupurile celor trei fete au fost găsite carbonizate. Erau în vestiar, iar ușa acestuia s-a blocat din cauza unei bucăți de lemn. Martorii spun că au țipat după ajutor, au plâns, au implorat, dar că nimeni nu a putut interveni. Au ars de vii. Focul a distrus plafonul clădirii, care ulterior s-a prăbușit.
”Ziua de ieri a trecut deja, ziua de mâine poate că nici nu ­există. Există doar miracolul clipei de față. Bucură-te de ea, este un dar”. Acestea sunt cuvintele postate, în ianuarie, pe un site de socializare, de Nicoleta Vasilițeanu. Ultima postare a Nicoletei Cengher a avut titlul: ”Now you see fire” (”Acum vezi foc”).

Martor la tragedie
Martor ocular la tragedie a fost și Sorin Lucian Ionescu, director de programe la TV ­Neptun, care se afla  la concertul susținut în pub-ul de deasupra restaurantului. ”Eram la bar, când am văzut că iese fum de sub tejghea și de lîngă mixer. Mirosea a mîncare. Am văzut că se îngroașe fumul și am coborât în ordine, fără ­panică. Zece minute mai târziu, scara pe care doar coborâsem se făcea scrum. Casele din spatele clubului ardeau deja. După jumătate de oră, focul a izbucnit și mai tare. Pompierii au venit imediat, de vreme ce au sediul la 200 de metri, dar s-au descurcat greu, din cauza mașinilor ­parcate aiurea – ăia n-au venit să și le ia nici după o oră, unde erau?! – și a vântului puternic”, a spus acesta, pe un site de socializare. Până în prezent nu se ştie ce a declanşat incendiul, care se pare că ar fi pornit în partea din spate a restaurantului. Focul a distrus complet restaurantul şi a provocat avarii mari cazinoului şi pub-ului.

Restaurantul Beirut este înregistrat pe numele SC Middle East Parteners SRL şi este administrat de Karam Joceline Ep. Youssef Baaklini şi Karam George.
Cazul este anchetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Constanța. Inspectoratul ­Teritorial de Muncă a demarat la rândul său o anchetă pentru a determina dacă fetele care au murit munceau cu forme ­legale.  

Cele mai citite

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Un atac rus cu bombe aeriene în orașul ucrainean Dergaci a rănit șase copii și un adult

Şase copii şi un adult au fost răniţi joi într-un atac rus cu bombe aeriene în oraşul Dergaci din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei,...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă