19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialA fost format grupul de lucru pentru modificarea legilor justiţiei

A fost format grupul de lucru pentru modificarea legilor justiţiei

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, că ministrul Raluca Prună a emis ordinul prin care se constituie grupul de lucru pentru pregătirea modificărilor la pachetul legilor justiţiei. 

Potrivit Agerpres, din grupul de lucru fac parte reprezentanţi ai ministerului Justiţiei, ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ai Institutului Naţional al Magistraturii şi ai asociaţiilor magistraţilor. 

Potrivit ordinului, obiectivul grupului de lucru, care îşi va desfăşura activitatea până la data de 30 aprilie, este de a propune modificări la pachetul legilor justiţiei în vederea lansării acestora în dezbatere publică. 

Coordonatorul grupului de lucru va fi Cristina Ciobanu-Dordea, consilier al ministrului Justiţiei, iar printre membrii se află, din partea MJ – secretarii de stat Florin Aurel Moţiu şi Adrian Baboi Stroe, precum şi directorul Direcţiei elaborare acte normative, Alina Rădoi. Din partea CSM fac parte judecătorii Adrian Bordea (membru CSM) şi Constantin Nicolae şi procurorul Gheorghe Muscalu (membru CSM), din partea ÎCCJ – judecătorul Mariana Ghena, iar din partea PÎCCJ – procurorul Daniela Briţa. 

De asemenea, în grupul de lucru se mai află judecătorii Gabriela Baltag, Dan Spânu, Andreea Ciucă, Dana Gârbovan, Ioan Neamţ, Ionuţ Militaru şi Dragoş Călin, din partea Asociaţiei Magistraţilor din România, a Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România şi a Forumului Judecătorilor din România, şi procurorii Elena Iordache şi Constantin Sima, din partea Asociaţiei Procurorilor din România. 

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă