11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialContinuă audierile în dosarul morților suspecte de la Spitalului de Arși

Continuă audierile în dosarul morților suspecte de la Spitalului de Arși

Polițiștii de la Secția Omoruri continuă, vineri, audierile, în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul de Arşi, deschis de Parchetul Tribunalului Bucureşti, potrivit News.ro.

Astfel, la Poliția Capitalei a venit, vineri dimineața, fiica pacientului care a fost filmat cu viermi în răni. 

Anchetatorii au audiat, din 15 iulie până în prezent, 10 angajaţi de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, printre care şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, dr. Adrian Stănculea, asistenta şefă a aceleiaşi secţii, şi medicul Tudor Stăncioiu, cel care l-a îngrijt pe bărbatul care avea viermi într-o rană.

Citește și: Primarul Sectorului 1 anunță modernizări la Spitalul de Arși

Medicul Camelia Roiu, care a filmat pacientul cu viermi în răni de la Spitalul de Arşi, a fost audiată marţi, la Poliţia Capitalei, în calitate de martor, ea declarând că se simte în nesiguranţă şi este obligată să asiste neputincioasă la „un malpraxis generalizat practicat şi girat de toate autorităţile”.

Camelia Roiu a declarat, după ce a fost audiată, că în urma sesizărilor pe care le-a făcut pentru neregulile din spital, nu numai că situaţia nu s-a schimbat, dar a primit şi ameninţări de la fostul director al Spitalului de Arşi şi de la Alin Ţucmeanu, în perioada în care acesta era secretar de  stat în Ministerul Sănătăţii.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti fac cercetări şi în cazul pacientei căreia i-a fost făcută o transfuzie greşită la Spitalul de Arşi. Camelia Roiu spune că asistentele erau forţate să facă ilegal transfuzii, deşi nu aveau specializarea respective, iar Unitatea de Transfuzii Sangvine (UTS) nu este autorizată.

Citește și: Digi24: Medicul care a filmat pacientul cu rănile cu viermi face noi dezvăluiri despre situația de la Spitalul de Arși

Un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti pe tema igienei din Spitalul de Arşi a fost trimis, în 15 iulie, la Poliţia Capitalei, fiind depus la dosarul celor două morţi suspecte. Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la remedierea deficienţelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei. 

Ministerul Sănătăţii preciza că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt: igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare.

Gazeta Sporturilor a difuzat, în 14 iulie, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu un pacient care avea viermi într-o plagă din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, a anunţat, în aceeaşi zi, că pacientul, în vârstă de 77 de ani, a decedat, „însă nu din cauza larvelor”.

Citește și: VIDEO. Spitalul de Arși, ÎNCHIS PARȚIAL! Dosare penale și anchetă a Avocatului Poporului, pentru transfuzia greșită de sânge și pacientul cu rana cu viermi

Tot la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, o femeie de 68 de ani a murit după ce i-a fost făcută o transfuzie cu o grupă greşită de sânge. 

În ambele cazuri, Poliţia Capitalei face cercetări, iar în 14 iulie, o echipă de poliţişti de la Serviciul Omoruri a ridicat documente de la spital. 

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă