10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPodurile de cale ferată peste Dunăre, modernizate în 23 de luni

Podurile de cale ferată peste Dunăre, modernizate în 23 de luni

Podurile de cale ferată peste Dunăre vor fi reabilitate, de asocierea Arcada Compay – Metabet – Construcția Feroviară, pentru 122,6 milioane de lei, fără TVA, arată Mediafax. CFR a anunțat că durata de execuție de lucrărilor a fost stabilită la 23 de luni.

"Data de începere a lucrărilor nu va depăşi cu mai mult de 42 de zile data primirii de către antreprenor a acordului contractual", se arată într-un comunicat al administratorului reţelei feroviare.

Pentru repararea celor două poduri, inclusiv viaductele de acces, este necesară închiderea alternativă a circulaţiei feroviare pe cele două fire. În această situaţie, pentru menţinerea condiţiilor normale de desfăşurare a traficului feroviar, vor fi puse în funcţiune podurile vechi (Anghel Saligny) pe perioada executării lucrărilor la podurile noi, precizează CFR.

La licitaţia organizată în februarie pentru atribuirea contractului "Lucrări de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre – km 152+149 şi km 165+817, linia CF Bucureşti – Constanţa", au depus oferte asocierile Arcada Company – Metabet – Compania Construcţii Feroviare, Strabag – Tancrad, Azvi – Straco Grup şi compania Consinit.

Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile (85%) şi bani de la bugetul de stat (15%).

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă