20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialContract de 559 milioane de dolari cu Raytheon, pentru a produce interceptorii...

Contract de 559 milioane de dolari cu Raytheon, pentru a produce interceptorii scutului antirachetă

În scutul antirachetă din România vor fi instalate 44 de rachete ghidate de tip Standard Missile-3 Block IB a anunțat Raythepn Company care a primit un contract în valoare de 559,2 milioane de dolari rachetele la Redstone Arsenal, în Huntsville, relatează Mediafax

Raytheon a făcut anunţul după ce Agenţia americană pentru apărare antirachetă (MDA) a emis contractul săptămâna trecută.

Contractul, aferent anului fiscal 2015, prevede producerea de rachete ghidate de tip Standard Missile-3 Block IB, folosite de către Marina americană (US Navy) împotriva ameninţării rachetelor balistice cu rază medie de acţiune, a precizat Raytheon.

Citește și: Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, despre scutul antirachetă de la Deveselu

Compania a adăugat că asamblarea rachetelor va avea loc la Redstone Arsenal, o instalaţie de producţie de rachete de tip SM-6 şi SM-3.

Raytheon urmează să producă 44 de interceptori de tip SM-3 Block IB, potrivit companiei, care a adaugă că MDA intenţionează să achiziţioneze până la 52 de astfel de rachete.

“Am demonstrat în mod constant calitatea (rachetelor de tip) SM-3 Block IB, iar acum comandanţii se concentrează asupra achiziţionării”, a declarat dr. Mitch Stevison, directorul programului Standard Missile-3, citat de companie. “Acest contract reflectă încrederea pe care MDA o are în această rachetă, în cadrul apărării regionale împotriva rachetelor balistice”, a apreciat el.

Raytheon a adăugat că acest tip de rachete a fost mobilizat pentru prima oară în 2014, iar instalarea ei în România, anul acesta, decurge conform programului, în cadrul celei de a doua părţi a Abordării adaptate în faze, planul american pentru apărarea antirachetă a Europei.

Potrivit Raytheon, SM-3 distruge rachete balistice în spaţiu folosind doar impactul, echivalent cu cel produs de un camion de zece tone la viteza de 966 de kilometri pe oră.

Citește și: Ambasador rus în Danemarca: Toate ţările din sistemul antirachetă NATO vor fi ţinte

Până în prezent, peste 200 de rachete de tip SM-3 au fost livrate Statelor Unite şi Japoniei, iar SM-3 Block IIA decurge conform programului în vederea mobilizării pe mare şi pe uscat în Polonia, în 2018, a mai precizat Raytheon.

Compania are, la instalaţia de la Redstone, şi o linie de asamblare pentru rachete de tip SM-6. Acestea urmează să fie folosite pe 35 de nave aparţinând Marinei, potrivit unui anunţ de la începutul anului. Raytheon a sărbătorit producerea a celei de a 100-a rachete de tip SM-6 la Redstone anul trecut.

 

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă