12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialControale la pâine: amenzi de peste 3 milioane de lei

Controale la pâine: amenzi de peste 3 milioane de lei

Peste 7.600 de sancţiuni, în valoare totală de peste trei milioane de lei, au fost date la controalele făcute în luna mai la unităţi de morărit şi panificaţie, în cazul a şapte dintre acestea fiind dispusă suspendarea sau oprirea activităţii, informează Poliţia Română, potrivit Mediafax.

În ultima lună, Poliţia Română a făcut aproape 15.000 de controale în domeniul operațiunilor cu produse cerealiere și de panificație, peste 3.500 dintre acestea vizând societăţi comerciale, aproximativ 2.200, persoane fizice, iar peste 9.000, mijloace de transport, se precizează într-un comunicat remis Mediafax, duminică, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma acestor controale, poliţiştii au constatat 252 de infracţiuni, dintre care 182 prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi şapte prevăzute de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fapte de comiterea cărora sunt bănuite 240 de persoane.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 7.667 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.289 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 10 la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, restul fiind date pentru alte abateri.

În cadrul dosarelor penale sau ca urmare a constatării contravenţiilor, au fost indisponibilizate sau ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de peste 460.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate sau indisponibilizate şapte mijloace de transport, iar în urma neregulilor constatate, a fost suspendată sau oprită activitatea la şapte unităţi de morărit şi panificaţie.

La controale au participat şi inspectori din Ministerul Agriculturii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Din februarie şi până în prezent, Poliția Română a constatat 961 de infracţiuni, a aplicat peste 31.000 de sancțiuni contravenționale și a suspendat sau oprit activitatea la 32 de unităţi de morărit şi panificaţie.

Controalele au fost dispuse de şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi au ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

 

Cele mai citite

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă