19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialControl în hala Obor. Peste șase tone de alimente au fost CONFISCATE

Control în hala Obor. Peste șase tone de alimente au fost CONFISCATE

Inspectorii sanitar- veterinari au aplicat marţi 19 amenzi contravenţionale, în valoare de 70.700 de lei, şi au emis opt Ordonanţe de Suspendare a Activităţii, dintre care una, pentru o perioadă de un an, după un control efectuat în Hala Obor din Bucureşti, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) într-un comunicat preluat de Agerpres.

Inspectorii au confiscat peste 6,5 tone de produse alimentare improprii consumului uman. Mai exact, au fost confiscate 6,24 tone de produse alimentare din mijloace de transport neautorizate şi 323 de kilograme de produse alimentare din depozite alimentare. Toate produsele alimentare confiscate au fost dirijate către neutralizare.

Controlul din Hala Obor a fost efectuat în 9 mijloace de transport, 11 măcelării şi un magazin alimentar. 

Potrivit sursei citate, neregulile constatate de inspectorii sanitari veterinari au vizat comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător, dar şi fără respectarea condiţiilor de igienă, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, insalubre şi fără echipamente de asigurare a lanţului de frig. 

‘Asemenea acţiuni fac parte din programul comun pus la punct de ANSVSA cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, precum şi cu alte structuri guvernamentale, prin protocoale instituţionale, pentru asigurarea sănătăţii populaţiei, prin gestionarea permanentă a siguranţei alimentelor, care este o componentă importantă a Strategiei naţionale de securitate a României. Totodată, prin asemenea acţiuni şi programe comune, asigurăm şi sprijinul necesar combaterii evaziunii fiscale, deoarece combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranţă naţională şi de reformă administrativă’, a afirmat preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş Cheţan. 

Tematica acestor controale a fost verificarea respectării normelor şi cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi activităţi specifice de prevenire şi combatere a ilegalităţilor privind comercializarea produselor alimentare. 

Controlul ANSVSA a fost efectuat împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă