16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialControlor vamal, trimis în judecată pentru 125 de lei

Controlor vamal, trimis în judecată pentru 125 de lei

Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Lucian Jeca, controlor vamal principal în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov, pentru luare de mită, în formă continuată(două acte materiale) și abuz în serviciu, în formă continuată(două acte materiale), potrivit unui comunicat DNA. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au subliniat că în data de 23 aprilie 2014, Jeca, în calitate de controlor vamal principal aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-a pretins unei persoane suma de 100 de lei pentru a nu-i percepe  suma de 850 de lei, reprezentând TVA de 24%, calculat la suma de 1.000 de dolari canadieni, declarată de expeditorul unui colet.

În final, Jeca a primit de la acea persoană suma de 50 de lei din cei 100 de lei pretinși, astfel statul a fost prejudiciat cu 850 de lei. 

De asemenea, la data de 19 mai 2015, controlorul i-a pretins unei alte persoane suma de 75 de lei pentru a nu-i percepe 148 de lei, reprezentând TVA de 24% raportată la suma de 150 de dolari americani (615 lei), declarată de către destinatarul coletului.

În aceeași zi, Jeca a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la persoana respectivă suma de 65 de lei, cauzând astfel, un prejudiciu de 148 de lei bugetului de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

 

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă