17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCopil de șase ani, blocat în zăpadă, în Vrancea

Copil de șase ani, blocat în zăpadă, în Vrancea

Un copil de șase ani, care trebuie transportat la Spitalul din Focșani, este blocat în casă, din cauza zăpezii. Un autovehicul cu șenile încearcă să ajungă în satul Străjescu, comuna vrânceană Garoafa, relatează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duță, o salvare a fost solicitată, luni, în satul Străjescu, din comuna Garoafa, după ce un copil de şase ani a început să se simtă rău, având accese de tuse.

Salvarea a pornit către locul indicat, a înaintat o porţiune de drum, însă la un moment dat nu și-a mai putut continua drumul spre bolnav, din cauza solurilor de zăpadă de pe carosabil și a viscolului care face ca vizibilitatea să fie extrem de redusă.

În sprijinul echipajului medical au venit pompierii, care au pornit spre domiciliul pacientului cu un autovehicul cu șenile. La acest moment, potrivit lui Duță, șenilata ar fi relativ aproape de casa copilului, autovehiculul înaintând extrem de greu.

Potrivit sursei citate, în județul Vrancea, luni după amiază, toate drumurile naționale și zece drumuri județene sunt închise din cauza viscolului și a sulurilor de zăpadă ce se formează pe carosabil.

La acest moment, în județul Vrancea, nicio localitate nu mai este nealimentată cu energie electrică, după ce, la orele dimineții, erau şase localități fără curent electric, avariile apărând pe fondul viscolului puternic și al zăpezii.

Judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila au fost, până luni, la ora 13.00, sub cod roşu de viscol şi ninsori abundente, în prezent fiind, alături de judeţele Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, Prahova şi Tulcea sub avertizare cod portocaliu de ninsoare şi vânt până la ora 18.00.

Tot până la ora 18.00 sunt sub cod galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei Capitala şi 15 judeţe, respectiv Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

Cele mai citite

România – Cehia. Declarațiile selecționerului George Buricea înaintea barajului pentru Cupa Mondială

George Buricea, selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, spune că barajul cu Cehia, contând pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025, se...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

A intrat în vigoare primul cadru de reglementare al UE destinat să protejeze independența și pluralismul mass-mediei

Comisia Europeană (CE) a anunțat că astăzi, 7 mai 2024, a intrat în vigoare primul cadru de reglementare al UE destinat să protejeze independența...
Ultima oră
Pe aceeași temă