10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCopilotul Andreas Lubitz avea dezlipire de retină

Copilotul Andreas Lubitz avea dezlipire de retină

Copilotul suspectat că a prăbuşit avionul Germanwings în Alpii francezi ar fi avut dezlipire de retină, dar anchetatorii nu sunt siguri dacă problemele lui oftalmologice au cauze fizice sau psihologice, a anunţat un cotidian german duminică, potrivit Mediafax

Anchetatorii au găsit dovezi care arată că Andreas Lubitz se temea că își va pierde vederea in cauza unei aparente dezlipiri de retină, a relatat publicația germană Bild am Sonntag.  Însă, nu este clar dacă această problemă avea o cauză organică sau psihosomatică, din moment ce există probleme fizice provocate sau agravate de factorii posihologici precum stresul.

Citește și: ULTIMELE DISCUŢII dintre piloţii avionului Germanwings prăbuşit în Alpii francezi

Anterior, cotidianul New York Times anunţase că Lubitz avea probleme de vedere şi se adresase unui medic, fără alte detalii.

Publicaţia germană susţine, de asemenea, că prietena lui Lubitz, profesoară de gimnaziu într-un orăşel de lângă Dussseldorf, le-a spus recent elevilor că aşteaptă un copil.

Un alt cotidian german, Welt am Sonntag, a afirmat că anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Lubitz “numeroase medicamente” pentru tratarea “bolilor psihice”. Tânărul, care suferea de o “depresie gravă”, era urmărit de “mai mulţi neurologi şi psihiatri”.

Citește și: Nouă dezvăluire în cazul avionului prăbușit. Pilotul sinucigaș ar fi trebuit să fie în concediu medical

Vineri, Parchetul din Düsseldorf a declarat că au fost găsite concedii medicale rupte de Andreas Lubitz. Nicio scrisoare de adio care să dezvăluie un act premeditat nu a fost însă găsită. Potrivit Bild şi New York Times, tânărul suferea în plus de probleme de vedere, care ar fi pus sub semnul întrebării capacitatea sa de a pilota avioane.

Marți, un avion Airbus A 320 de la compania Germanwings s-a prăbușit în Alpii Francezi cu 150 de persoane la bord. Nu au existat supraviețuitori, iar după recuperarea cutiei negre, anchetatorii au declarat că, copilotul avionului ar fi profitat de faptul că pilotul a ieșit din carlingă pentru a merge la toaletă, s-a blocat în cockpit și a prăbușit în mod intenționat aeronava. 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă