15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCopilotul din Apuseni s-a întors la manşă

Copilotul din Apuseni s-a întors la manşă

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din ianuarie 2014, din Munţii Apuseni, s-a întors la manşă după un an şi trei luni şi îşi desfăşoară activitatea ca instructor de zbor la Şcoala Superioară de Aviaţie, informează Mediafax.

Dan Petrescu, tatăl lui Răzvan Petrescu, a declarat, luni, că fiul său speră să ajungă pilot la o companie aeriană, în condiţiile în care are calificare pentru transport aerian public.

“Răzvan a început luna trecută zborul, are licenţă medicală, şi-a luat licenţele de zbor, e pe făgaşul normal. S-a urcat la manşă la un an şi trei luni de la accident. Este instructor de zbor la Şcoala Superioară de Aviaţie, unde este angajat. Zboară de pe aerodromul de la Ploieşti. Reîntoarcerea la manşă a lui Răzvan a fost fără probleme, nu a avut probleme emoţionale, nu a uitat să zboare, se descurcă. Acum vrea să meargă la o companie aeriană de transport, are calificare pentru transport aerian public, aşteaptă să prindă un interviu”, a spus Dan Petrescu.

Citește și: Un an de la accidentul din Apuseni: Slujbă de pomenire pentru pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion

Potrivit acestuia, Răzvan Petrescu mai are de efectuat nişte intervenţii chirurgicale la nas şi, anul viitor, la piciorul stâng, unde să-i fie scoasă o tijă care i-a fost pusă de medici după accident.

De altfel, în urma accidentului aviatic din Apuseni, Răzvan Petrescu a fost spitalizat timp de o lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, fiind operat de mai multe ori la picioare, ultima intervenţie din 2014 având loc în luna septembrie.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident, au fost răniţi, pe lângă copilotul Răzvan Petrescu, şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Ancheta procurorilor în cazul accidentului aviatic a început în 11 februarie 2014. Atunci, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus, prin ordonanţă, începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu. Câteva zile mai târziu, în 17 februarie 2014, a fost începută urmărirea penală şi pentru infracţiunile de neluare şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, precum şi pentru încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu.

În tot acest timp, de la debutul anchetei şi până în prezent, 209 persoane au fost audiate pe parcursul a 2.354 de ore de anchetă. Între acestea sunt trei părţi civile şi 206 martori.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...
Ultima oră
Pe aceeași temă