21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Coregraful și balerinul Johan Kobborg a demisionat de la Opera Națională...

UPDATE. Coregraful și balerinul Johan Kobborg a demisionat de la Opera Națională București

UPDATE. 16:20. Opera Naţională Bucureşti a anunţat că a aprobat demisia coregrafului Johan Kobborg din funcţia deţinută la această instituţie. Într-un comunicat, Opera Națională București “îi mulțumește domnului Johan Kobborg pentru aportul adus Baletului instituției și pentru realizările sale deosebite”.

08:30. Coregraful şi balerinul Johan Kobborg a anunțat, pe contul său de Twitter, că va demisiona, marți, de la Opera Națională București, potrivit Agerpres.

Kobborg a precizat că este „una dintre cele mai grele decizii” pe care a trebuit să le ia.

„Îmi voi înainta demisia directorului general interimar Vlad Conta. A fost una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit să le iau, dar, dată fiind situaţia managementului de la Opera Naţională Bucureşti, nu am de ales”, a scris Kobborg pe Twitter. 

El a amintit că, în 2013, a fost numit director al Baletului Operei Naţionale Bucureşti, iar de atunci a încercat să ridice standardele acestei instituţii, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Totodată, Johan Kobborg a mai adăugat că, în contextul actualului management, nu poate continua fără a face compromisuri. „Eu, ca persoană şi ca artist, nu pot continua aici fără a-mi compromite munca, etica şi standardele morale”, a scris coregraful. 

Totodată, Kobborg a mai precizat că noul management i-a distrus „încrederea în evoluţia instituţiei”, denunțând o serie de nereguli: „Dansatorii au fost intimidaţi şi ameninţaţi, iar minciuni au fost folosite pentru ca managementul să îmbunătăţească propria imagine şi pe cea a Operei Naţionale Bucureşti”, a mai scris el.

Citește și: Balerina Alina Cojocaru refuză să danseze în spectacolul de duminică, în semn de solidaritate cu directorul artistic al Operei Naționale București

El și-a luat rămas bun de la artiști, precizând că va pleca din instituție „cu capul sus”.

Plecarea lui Kobborg de la Opera Naţională Bucureşti vine în contextul unui conflict cu managementul instituţiei, după ce, în urmă cu o săptămână, a fost numit un nou director general interimar – dirijorul Tiberiu Soare. Acesta din urmă i-a retras lui Kobborg titlul de director al Baletului Operei Naţionale Bucureşti, spunând că funcţia respectivă nu există în organigrama instituţiei. 

Pentru a aplana conflictul, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat vineri că i-a propus lui Vlad Conta să preia postul de director general interimar al Operei Naţionale din Bucureşti, urmând ca Tiberiu Soare să ocupe funcţia de director adjunct. De asemenea, lui Kobborg i s-a oferit funcţia de director al Baletului Operei Naţionale Bucureşti. 

Kobborg, un star al baletului internaţional, a fost susţinut de numeroşi artişti străini şi români, inclusiv de balerina Alina Cojocaru. 

 

 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

Cum poți solicita despăgubiri de la Wizz Air? 3 recomandări

Mai mult de jumătate dintre pasagerii de zbor din Uniunea Europeană nu își cunosc drepturile în caz de întârziere sau anulare a zborului. Nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă