22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCorneliu Dobrițoiu demisionează din funcția de președinte al Comisiei de apărare

Corneliu Dobrițoiu demisionează din funcția de președinte al Comisiei de apărare

Senatorul Corneliu Dobriţoiu a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare, în urma deciziei ÎCCJ, prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul “Case pentru generali”, informează Mediafax.

“Ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, îmi anunț demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine publică şi Siguranță Naţionala din Senat”, a precizat Dobriţoiu, într-un comunicat de presă transmis luni.

“Consider că se impune un astfel de gest de onoare pentru că nu vreau ca din cauza unei speţe juridice personale să pun presiune pe colegii mei din PNL, partid care mi-a oferit sprijinul său şi m-a desemnat să-l reprezint în funcții înalte de demnitate publică. Voi continua să lupt pentru demonstrarea nevinovăției mele în faţa instanței, convins fiind de impaţialitatea judecătorilor şi a principiilor statului de drept”, a continuat el.

Corneliu Dobriţoiu mai spune că va rămâne loial PNL şi politicilor sale, iar la momentul intrării în vigoare a modificărilor statutare, le va respecta “ad-literam”.

Vicepreşedintele PNL Theodor Atanasiu a declarat, luni, la Senat, că fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu este suspendat din partid în urma condamnării la un an de închisoare cu suspendare.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a fost condamnat, luni, de ICCJ, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul “Case pentru generali”.

Corneliu Dobriţoiu a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi două luni pentru participaţie improprie la fals intelectual. Pedepsele au fost contopite, iar fostul ministru al Apărării a fost condamnat, în final, la un an de închisoare. Instanţa a dispus suspendarea pedepsei pe o perioadă de încercare de trei ani.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei, persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN la data faptelor, au fost trimişi în judecată de DNA, în septembrie 2013, pentru cumpărarea unor locuinţe de serviciu, la un preţ subvenţionat, în baza unor declaraţii false.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă