12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCorpul de control, anchetă la Spitalul ”Tractorul” din Brașov

Corpul de control, anchetă la Spitalul ”Tractorul” din Brașov

Ministrul Sănătăţii trimite corpul de control la Spitalul "Tractorul" din Braşov după ce în ultimele zile au ieșit la iveală mai multe neregului produse în instituția sanitară, potrivit B1 TV. 

Ancheta desfășurată la Spitalul ”Tractorul”, după ce o femeie a murit la o zi după ce a fost externată,  a arătat că medicul care trebuie să fie de gardă în seara aceea, Eva Ionel, se simțea rău și după ce nu a găsit pe nimeni disponibil să o înlocuiască a apelat la doctorul Veronica Grigore, care nu este angajată a spitalului, potrivit Mediafax

"Dr. Grigore i-a fost rezidentă chiar la Spitalul «Tractorul» şi avea încredere în ea şi de aceea a chemat-o. Dar cine este din altă parte şi nu are contract cu spitalul nu are voie să presteze orice fel de serviciu la noi“, a spus managerul Spitalului Judeţean Braşov.

Managerul Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă, spune că schimbul de gardă de la Spitalul "Tractorul" a fost "complet ilegal“ şi că superiorii medicului care i-a cerut doctoriţei de la Sfântul Gheorghe să-i ţină locul nu au fost înştiinţaţi, și că vor fi dispuse sancţiuni.

"E complet ilegal ce s-a întâmplat la Spitalul «Tractorul». În regulamentul de gardă scrie clar că, în caz de nevoie, medicul de gardă titular poate să schimbe tura cu un alt coleg în urma unei cereri scrise şi aprobate de şeful de secţie. În caz de urgenţă, când medicul de gardă nu poate veni, i s-a făcut rău, cade din picioare etc., trebuie găsită o soluţie şi anunţat şeful de secţie“, a spus managerul Spitalului Judeţean Braşov, de care aparţine Spitalul "Tractorul".

Citește și: Braşov: Bătrâna căutată de poliţişti după ce a fost lăsată să plece din spital, găsită moartă

Albotă a adăugat că abaterea este gravă, deoarece medicul Eva Ionel nu şi-a anunţat superiorii despre schimbul de gardă făcut cu doctoriţa Veronica Grigore, de la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe, care nu are contract cu unitatea sanitară din Braşov.

"Eu nu pot lua nicio măsură împotriva medicului Grigore, pentru că nu este angajata mea. Poliţia poate lua măsuri, fiind vorba de un dosar penal în acest caz. În ceea ce-o priveşte pe dr. Ionel, în funcţie de ce decizie va lua comisia de disciplină, conform Codului muncii, se poate merge de la simplu avertisment, reţinerea salariului pe trei luni şi până la destituire“, a spus Albotă.

El a precizat că doctoriţa Grigore nu poate fi sancţionată nici pentru faptul că a lăsat-o pe bătrâna de 82 de ani să plece din spital, întrucât aceasta nu este angajata Spitalului "Tractorul".

Bătrâna de 82 de ani a fost găsită moartă, duminică seară, pe un câmp din zona cartierului Rulmentul din Braşov, după ce cu o zi în urmă fusese lăsată să plece din Spitalul ”Tractorul” în pijamale, cu papuci de casă și având o păturică pe umeri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă