10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCrimă în stil mafiot

Crimă în stil mafiot

Multe întrebări și puține răspunsuri. Așa se poate caracteriza moartea unui sirian, al cărui cadavru a fost găsit într-o mașină cu numere de Constanța, parcată în Capitală.

Automobilul se afla de câtva timp în faţa Secţiei 9 de Poliţie de pe Şoseaua Pantelimon. Niște muncitori care lucrau în zonă au anunțat autoritățile să mute autovehiculul, cu numărul de înmatriculare CT-18-PER, deoarece din acesta venea un miros greu de suportat. Polițiștii au deschis portbagajul și au descoperit un geamantan în care era cadavrul unui bărbat. Cadavrul era în stare de putrefacție, semn că se afla acolo de zile bune, dar nu a fost tranșat, ci pur și simplu învelit într-un plastic și înghesuit astfel încât să aibă loc în geamantan. De asemenea, surse din anchetă a precizat că trupul neînsuflețit era îmbrăcat cu un costum. Cadavrul a fost transportat la Institutul Național de Medicina Legală, unde, în urma necropsiei, se va încerca -stabilirea cauzei exacte a decesului, precum și data la care acesta a -survenit.

Ancheta este desfăşurată de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. „Principala versiune de anchetă în acest dosar este un omor. De menționat faptul că mașina era folosită de o persoană care a fost declarată cu ceva timp în urmă dispărută pe raza municipiului București. Nu putem confirma că este vorba despre aceeași persoană”, a declarat Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei.

Principalul indiciu al polițiștilor este mașina în care a fost descoperit cadavrul. Este vorba despre un autoturism care aparține firmei deținute de Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari hotelieri de pe litoral. Surse neoficiale spun că victima se numește Moustafa Haj Saleh, un sirian în vârstă de 52 de ani, administrator al unui hotel din stațiunea Olimp. Acesta avea o locuință în Năvodari, dar mergea des în București, unde locuiesc soția sa, cu care ar fi fost în divorț, și fiul lor, în vârstă de 9 ani. -Familia l-a dat dispărut de la domiciliu. Identitatea sa nu a fost stabilită oficial de către polițiști.

Mohammad Murad a declarat pentru postul B1 TV că maşina în care a fost găsit cadavrul aparţinea uneia dintre firmele sale, iar Moustafa Haj Saleh a fost angajat la una dintre societățile pe care Murad le controla acum 5-6 ani, dar că ulterior acesta şi-a făcut propria firmă, fiind un simplu colaborator. FBI și-a anunțat sprijinul la această anchetă. Tot el spune, potrivit sursei citate, că a raportat la poliție dispariția mașinii și a victimei încă din luna decembrie, și că aceasta ar fi frecventat cazinourile, unde ar fi pierdut sume mari de bani. Pentru a-și plăti datoriile, ar fi apelat la cămătari.

Mohammad Murad, de origine libaneză, este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România. Deține lanțul hotelier Phoenicia, un lanţ de restaurante, mai multe complexuri rezidențiale, o fabrică de conserve, hoteluri în Mamaia, Olimp și Jupiter, iar recent a anunțat că va mai construi un ansamblu turistic pe litoral, între Mamaia și Năvodari.  

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă