16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCristian Popescu Piedone, primele declaraţii după demisie

Cristian Popescu Piedone, primele declaraţii după demisie

Cristian Popescu Piedone a făcut, miercuri, primele declaraţii după demisia din funcţia de primar al sectorului 4 şi a mărturisit că incidentul de vineri, din clubul Colectiv, a avut un impact emoţional puternic asupra lui. 

Vreau să înţelegeţi impactul emoţional. Trecutul nu ţi-l mai dă nimeni înapoi. La nici 20 de minute de la tragedie, am fost la locul incidentului, m-am implicat, am ajutat, mi-a trecut prin faţă tot filmul evenimentelor şi acele clipe nu le voi uita toată viaţa mea. Am văzut pompieri ieşind cu copii în braţe, oameni care plângeau şi urlau“, a povestit primarul.

Citeşte şi: Cinci zile de la tragedia din Colectiv. Victor Ponta și Piedone DEMISIONEAZĂ, după protestul a mii de oameni

El a transmis condoleanţe familiilor şi supravieţuitorilor şi a exprimat regretul pentru că nu a demisionat imediat după incident. 

“E o greşeală şi mi-o asum. E prea târziu să îmi asum că nu am procedat la demisie imediat sau în prima zi după accident. Îmi voi reproşa toată viaţa acest lucru. Am intervenit şi am pus la dispoziţie documente. Am vrut să transmit multe alte mesaje, nu m-a consiliat nimeni pe acel fond emoţional şi atât am putut eu comunica. (…) Vreau să înţelegeţi impactul emoţional, de ce nu am comunicat cu dumneavoastră şi, dacă am comunicat, de ce am făcut-o prost. Am ieşit de fiecare dată în faţă, de la celebrele mele controale până la implicare în cetatea pe care am reprezentat-o. Nu am putut efectiv să ies, din cauza emoţiilor. Credeţi sau nu, sunt şi eu, la fel ca dumneavoastră şi ca toţi cei care au trecut prin asemenea tragedii, sau poate mai mici, om? Am şi eu copii acasă, nu fac astăzi o demagogie cu dumneavoastră, dar vă rog să mă înţelegeţi ca om”, a spus primarul demisionar.

Cristian Popescu Piedone a mai spus că nu a demisionat pentru “a spăla ceva”, ci pentru că era un act de normalitate.

“Până la urmă, sunt omul care vă pot privi pe dumneavoastră în ochi şi îi pot privi în continuare pe cetăţenii Sectorului 4, pe care nu i-am trădat, dar, în acelaşi timp, las capul în jos, pentru că nu am avut inspiraţia să am o consiliere. Recunosc că am refuzat această consiliere în modul de a comunica cu dumneavoastră şi cu opinia publică”, a mai spus el.

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, a demisionat miercuri dimineaţă, ca urmare a protestelor de marţi seară, când mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisiile celor răspunzători pentru incidentul de vineri seara, din clubul Colectiv.

În urma incendiului au murit 32 de persoane, iar alte aproximativ 200 au fost rănite. În prezent, în spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 133 de pacienţi, dintre care 81 în stare critică şi gravă.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă